Brüksel Lahanası -Zeytinyağlı
zeytinyağlı brüksel lahanası yemeği brüksel lahanası zeytinyağlı yemeği yemek tarifi
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
malzemeler:
ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI
malzemeler:
- 1 paket brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10-15 arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 havuç
- 2 patates
- 1-1,5 litre kaynamış su
- tuz
- karabiber
- brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. lahanaları bol suyla yıkayın. soğanları soyun. yıkayıp, kurulayın.
- bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. kalınca küpler şeklinde doğrayın. (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz.)
- lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.
- patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.