*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
bu konu kahve pişirmenin püf noktalarını içermektedir.
Milli kültürümüz de var olan Türk kahvesinin tiryakilerini ilgilendiren bu haberimizle sizlerleyiz. Özellikle Türk kahvesinin en büyük özelliği bol köpüklü ve lezzetli pişmesidir. Hatta köpüksüz olan kahve yapanın da içenin de içine sinmez diyebilirim.
Sizlere keyifle içebileceğiniz bol köpüklü Türk kahvesi yapmanız için gereken püf noktalarını paylaşıyorum.
Öncelikle kahve pişirirken içme suyu kullanın.
Cezvenize kaç kişilik yapacaksanız o kadar fincan dolusu su koyun
Ardından kişi başı 2 çay kaşığı olacak şekilde kahveleri koyun
Şeker olarak tozşeker kullanmaya dikkat edin.
Yine orta kahve hazırlıyorsunuz kişi başı 2 çay kaşığı şeker koyun ve iyice karıştırın.
Orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmadan bekleyin.
Kaynayınca üstte oluşan köpükleri fincanlara paylaştırın bir daha kaynatın. Kalan kahveyi de paylaştırın.
Milli kültürümüz de var olan Türk kahvesinin tiryakilerini ilgilendiren bu haberimizle sizlerleyiz. Özellikle Türk kahvesinin en büyük özelliği bol köpüklü ve lezzetli pişmesidir. Hatta köpüksüz olan kahve yapanın da içenin de içine sinmez diyebilirim.
Sizlere keyifle içebileceğiniz bol köpüklü Türk kahvesi yapmanız için gereken püf noktalarını paylaşıyorum.
Öncelikle kahve pişirirken içme suyu kullanın.
Cezvenize kaç kişilik yapacaksanız o kadar fincan dolusu su koyun
Ardından kişi başı 2 çay kaşığı olacak şekilde kahveleri koyun
Şeker olarak tozşeker kullanmaya dikkat edin.
Yine orta kahve hazırlıyorsunuz kişi başı 2 çay kaşığı şeker koyun ve iyice karıştırın.
Orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmadan bekleyin.
Kaynayınca üstte oluşan köpükleri fincanlara paylaştırın bir daha kaynatın. Kalan kahveyi de paylaştırın.