*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bol köpüklü sodalı Türk kahvesinin yapılışı
Benim gibi Türk kahvesi tutkunları arasında iseniz bu konu tam da size göre😉 Güne mutlaka bir kahve ile başlarım. Bazen tek başıma bazen eşimle bazen de dostlarımla içtiğim türk kahvesini son zamanlar da farklı bir şekil de pişirmeye başladım. Belki aranız da bu tarifle kahvesini yapanlarınız vardır belkide içiniz de ilk kez sodalı kahveyi duyanlar da vardır... Evet yanlış duymadınız bildiğiniz soda ile türk kahvesini yapmak son zamanlar da bayanlar arasın da oldukça yaygın bir hale geldi.
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır derseniz ben size kesinlikle sodalı kahveyi öneririm. Yapılışı ise oldukça basit..
Öncelikle kaç kişilik yapacaksanız fincan sayısına göre su yerine fincanlara sodayı koyup cezveye döküyorsunuz. Her fincan sayısına göre iki çay kaşığı kadar kahveyi de ekliyorsunuz. Bu arada ben kahveyi biraz koyu sevdiğim için çay kaşığı yerine tatlı kaşığı kullanıyorum bunu da söylemek istedim🙂
Daha sonra şekerli içiyorsanız şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyorsunuz.
Pişirmeye başladıktan bir süre sonra zaten kahveniz sodanın da etkisi ile müthiş bir şekil de köpürmeye başlayacaktır. Taşmasına fırsat vermeden cezveden köpükleri alıp fincanlara bölüştürüp tekrar kahvenin kaynamasını bekliyor ve çıkan köpükleri tekrar alıyorsunuz.
Bu arada soda, kahve ve çikolata üçlüsünü de denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Eğer kahvenizi çikolata aromalı bir şekil de içmek isterseniz pişireceğiniz zaman cezvenin içine bir iki parça çikolatayı da ekleyebilirsiniz. Buda kesinlikle tavsiye edebileceğim çok farklı bir lezzet te Türk kahvesi olacaktır.
Normal bir şekil de pişireceğiniz kahveniz de köpüklü olabilir ama soda ile pişirdiğiniz kahvenin köpüğünü iki katına çıkaracağınızı lütfen unutmayın ve mutlaka ilk fırsatta bu tarifi deneyerek kahvenizi yapın derim şimdiden afiyet olsun😉
Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır derseniz ben size kesinlikle sodalı kahveyi öneririm. Yapılışı ise oldukça basit..
Öncelikle kaç kişilik yapacaksanız fincan sayısına göre su yerine fincanlara sodayı koyup cezveye döküyorsunuz. Her fincan sayısına göre iki çay kaşığı kadar kahveyi de ekliyorsunuz. Bu arada ben kahveyi biraz koyu sevdiğim için çay kaşığı yerine tatlı kaşığı kullanıyorum bunu da söylemek istedim🙂
Daha sonra şekerli içiyorsanız şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlıyorsunuz.
Pişirmeye başladıktan bir süre sonra zaten kahveniz sodanın da etkisi ile müthiş bir şekil de köpürmeye başlayacaktır. Taşmasına fırsat vermeden cezveden köpükleri alıp fincanlara bölüştürüp tekrar kahvenin kaynamasını bekliyor ve çıkan köpükleri tekrar alıyorsunuz.
Bu arada soda, kahve ve çikolata üçlüsünü de denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Eğer kahvenizi çikolata aromalı bir şekil de içmek isterseniz pişireceğiniz zaman cezvenin içine bir iki parça çikolatayı da ekleyebilirsiniz. Buda kesinlikle tavsiye edebileceğim çok farklı bir lezzet te Türk kahvesi olacaktır.
Normal bir şekil de pişireceğiniz kahveniz de köpüklü olabilir ama soda ile pişirdiğiniz kahvenin köpüğünü iki katına çıkaracağınızı lütfen unutmayın ve mutlaka ilk fırsatta bu tarifi deneyerek kahvenizi yapın derim şimdiden afiyet olsun😉