Böğürtlen soslu cheesecake
böğürtlen sosu çitos sosu
Malzemeler
1 Paket kepekli tatlı bisküvi
3 Çorba kaşığı margarin
4 Yaprak jelatin
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı krem şanti
200 gr labne peyniri
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Tatlı kaşığı tarçın
400 gr böğürtlen
Hazırlanışı
· Bisküvileri robotta çekerek un haline getirin.
· Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın.
· 20 santim çapındaki kalıbım dibine bu karışımı yayın.
· Jelatini 1 çay bardağına yakın kaynar suyun içinde eritin.
· Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpın.
· Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırın.
· Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, iyice karıştırın.
· Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletin.
· Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın.
· Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dakika karıştırarak pişirin.
· Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
· Soğuyan sosu süzgeçten geçirin.
· Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine dökün.
· Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
1 Paket kepekli tatlı bisküvi
3 Çorba kaşığı margarin
4 Yaprak jelatin
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı krem şanti
200 gr labne peyniri
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Tatlı kaşığı tarçın
400 gr böğürtlen
Hazırlanışı
· Bisküvileri robotta çekerek un haline getirin.
· Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın.
· 20 santim çapındaki kalıbım dibine bu karışımı yayın.
· Jelatini 1 çay bardağına yakın kaynar suyun içinde eritin.
· Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpın.
· Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırın.
· Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, iyice karıştırın.
· Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletin.
· Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın.
· Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dakika karıştırarak pişirin.
· Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
· Soğuyan sosu süzgeçten geçirin.
· Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine dökün.
· Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın.