Böbrekte protein kaçağı olması

Uzman SühaN

Administrator
Böbrekte protein kaçağı olması
Böbrek hastalıkları arasında az görülen rahatsızlıklardan biridir , böbrekte protein kaçağı.Genellikle çocuklarda görülen bu rahatsızlık çocukların gelişimini etkiliyebiliyor.Böbrekte protein kaçağı doğuştan da olabiliyor.Böbrekta protein kaçağı ile ilgili detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Öncesi ; Böbreklere zarar veren alışkanlıklar nelerdir? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.

Böbrekte protein kaçağının nedenlerini böbrek enfeksiyonları,şeker hastalığı, anemi,kalp yemezliği ,karaciğer hastalıkları ,gebelik toksemisi diye sıralayabiliriz.Ayrıca sık idarar çıkma ağrılı nefes alma ,idrarın kokusu ,iştahsızlık gibi faktörler de böbrekte protein kaçağının belirtisidir.Tedavisi mümkün olan bu hastalık için erken teşhis önemli.Yukarda belirtilen endenleri yaşıyorsanız hemen hekime başvurun.Böbrekte protein kaçağının ilaç tedavisi dışında bitkisel tedavisi de var.Yazımızın devamın da ibrahim saraçoğlunun böbrekte protein kaçağı için paylaştığı kürü sizlere sunucaz.







Normal bir idrarda bulunan protein miktarı negatif özellik göstermelidir. 24 saati geçen bir süredir bekletilen bir idrarda ise protein miktarı en fazla 1-14 mg/dl olmalıdır. Bundan yüksek olan değerler patolojik olarak değerlendirilir. Protein araştırması için sabah ilk idrar incelenmelidir. Dilüe idrardan yanlış veriler elde edilebilir.
Normal bir kişinin idrar yoluyla ortaya koyduğu proteinin 10-15 mg ı albümin şeklinde çıkarılır, diğer kısmı ise değişik plazma proteini ve renal hücrelerden köken alan glikoproteinlerdir.
Egzersiz, ateşli hastalıklar ya da ağır dehidratasyon böbrek hastalığı olmadan proteinüriye sebebiyet verebilir.
Albümin için dibstick testi genel olarak hafif zincirli globulinleri belirleyemez ve fazla alkali idrarda yanıltıcı pozitif test sonucu doğurabilir.


-Nefritler
-Nefrotik sendrom
-Nefrosklerozis
-Böbrek infeksiyonları
-Sistemik nedenlerle böbrek tutulumu:
-Amiloidozis
-DM (Şeker hastalığı)
-SLE
-Polikistik böbrek hastalığı
-Yanlış kan transfüzyonu
-Gebelik toksemisi
-Prerenal organik nedenler:
-Ağır anemi
-Ağır şok
-Konjestif kalp yetmezliği
-Renal ven trombozu
-Konvülsiyonlar
-Bazı karaciğer hastalıkları
-Üreterler, prostat ya da üretra taşları


Özellikle geceler çok sık idrara çıkma, idrarın kokusunda tuhaflık, rengi, miktarı (koyu renk ya da kara sarı, kokulu, kanamalı…) dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Yüksek kan basıncı (Hipertansiyon- ense ve baş ağrısı, denge bozukluğu tansiyon şüphesi uyandırır-), nefes darlığı hızlı ve sık nefes alma), kemik ağrıları, idrarda protein çıkması (özellikle köpüklü idrar protein kaçağının belirtisidir) iştahsızlık, bulantı hissi, ağız kuruluğu, konsantrasyon bozukluğu, uyku hali, kanda üre ve kıraatinin isimli maddelerin olması gereken değerlerin üstünde bulunması gibi işaret ve bulgulara dikkatle yaklaşmak gerekir. Çünkü hastalığın erken evrelerinde belirtiler fark edilemeyebilir.


Bu durumda zaman zaman yaptırdığımız tahlillerde idrar ve kanda böbrekle ilgili değerler de talep edilmelidir. Şeker, trigliserit vs. baktırılır ama kıraatinin, üre ve idrarda protein kaçağı ile ilgili istekler bazen gözden kaçırılabilir. Oysaki bu noktada ufak bir dikkat daha sonraları bizi çok büyük problemlerden koruyabilir.



Kaynamakta olan 1,5 su bardağı klorsuz suya 7-8 adet saplarıyla beraber maydanoz atınız ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5 dk demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alınız ve süzerek ılımaya bırakınız ılıdıktan sonra sabah kahvaltısından 1 saat önce 1 su bardağı içiniz. Her defasında taze hazırlayınız içimi kolay olsun diye içerisine limon, şeker vs. ilave etmeyiniz

Aynı gün akşam yemeklerinden 2 saat sonra kaynamakta olan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı yaban kekiği atınız ve ağzı kapalı olarak 3 dk demleyiniz demleme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alınız ve süzerek ılımaya bırakınız. Ilıdıktan sonra 1 su bardağı içiniz. Her defasında taze hazırlayınız içimi kolay olsun diye içerisine limon, şeker vs. ilave etmeyiniz.

Uygulamaya 1 ay boyunca ara vermeden devam ediniz ve kürü sonlandırınız. Uygulamaya 2 hafta ara vererek tekrar 1 ay boyunca uygulayabilirsiniz.



Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Öncelikle, bilmeniz gereken kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikâyetiniz ne olursa olsun, burada ki bilgilerle kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.
 
Son düzenleme: