Biberin faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Biberin faydaları nelerdir?
Yemeklerin salataların olmazsa olmazı biber , sağlık açısından bir çok fayda sağlıyor. Kırmızı, sarı, turuncu ve yeşil çeşitleri de dahil olmak üzere bir çok farklı biber çeşidi vardır. Biberin sağlığa faydaları , kanser tedavisi,anemi, artrit, kemik yoğunluğunu geliştirmesi , epilepsi, Alzheimer hastalığı, sindirim sağlığı, huzursuz bacak sendromu, kas krampları önler ve cilt sağlığını korur. Aynı zamanda dolaşım sistemine de yardımcı olurTüm bu bozuklukların üstesinden gelmek ve sağlıklı yaşamak için düzenli olarak biber tüketilmesi tavsiye edilir. Kalorileri düşüktür . Tüm çeşitler mükemmel A ve C vitaminleri , potasyum , folik asit ve lif kaynağıdır. Biberin sağlığa olan faydalarını öğrenmek istiyorsanız makalemizi okumaya devam edin..








Bir çok araştırma, taze sebze ve meyvelerin yüksek miktarda tüketilmesinin, çeşitli kanser türlerini önlediğini ortaya koymuştur.Düzenli tatlı biber tüketimi, çeşitli kanser türlerinin önlenmesi için son derece faydalıdır. Biber, kandaki hemoglobin oluşturmak için gerekli olan, hücrelere oksijen getirmek ve demiri harekete geçirmek için vücuttaki kırmızı kan hücreleriyle taşınan önemli miktarda B6 vitamini içerir. Anemi, vücudun yeterli miktarda kırmızı kan hücresi yapmadığı anlamına gelir. Yorgunluk, ağrı gibi belirtilere yol açtığı zaman ortaya çıkar. Bazı araştırmalar, tatlı biber gibi zengin B6 vitamini içeren zengin gıdaların tüketilmesinin, anemi semptomlarının azalmasına ve bazı durumlarda ortaya çıkmasını engellemeye yardımcı olduğunu göstermektedir.



Biberin Faydaları


Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir
Sindirime yardımcı olur.
Bağırsaktaki gazı azaltır.
Biber ayrıca Soğuk algınlığı ve Öksürük tedavisinde de kullanılabilir .
Güçlü antioksidan özellikleri vardır .
Biber, doğal olarak iştahı uyarabilir.
Diş ağrılarına karşı savaşmaya yardım eder.
Biber karıncaları mutfağınızdan uzak tutmak için etkilidir.
Bazı ülkelerde insanlar yılanları uzak tutmak için biber kullanırlar.


Yeşil biber çok güçlü bir antioksidandır. Vücudumuzdaki serbest radikallerin yıkıcı etkilerini dengeleyebilen ve genel sağlığımızı koruyabilen C vitamini, B Kompleksi (özellikle B6 ve B9 vitamini) ve C içerirler.Yeşil biberlerin anti-enflamatuar özellikleri, osteoartrit, romatoid artrit, vb. Gibi ciddi kemik rahatsızlıklarıyla ilişkili ağrı ve şişliklerin giderilmesinde son derece elverişlidir.Yeşil biber biber, kardiyovasküler riskleri dramatik bir şekilde azaltabilir. Bunun nedeni, C vitamini bakımından yüksek olmasıdır.Bakırın sağlık yararları, artrit semptomlarını azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar etkileriyle ilgilidir. Biber iyi bir bakır kaynağıdır.


Tüm biber çeşitleri bağışıklık sistemini destekleyen ve soğuk algınlığı ve griple mücadelede yardımcı olacak beta karoten ve antioksidanlarla doludur.Bütün biberler A , C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Taze biber, kırmızı veya yeşil, zengin bir vitamin-C kaynağıdır . Bu vitamin özellikle kırmızı biberlerde en yüksek seviyelerde bulunur.Aynı zamanda sağlıklı vitamin-A seviyeleri içerir . Vücut kemik oluşturmak için kalsiyum kullanmak için K vitaminine ihtiyaç duyar. Tatlı biber, günlük önerilen değer olan% 9.17 vitamin k'den oluşur. Bazı kanıtlar K vitamininin kemik sağlığını iyileştirdiğini ve özellikle osteoporoz riski taşıyan postmenopozal kadınlarda kemik kırılma riskini azaltabildiğini kanıtlamaktadır.


Manganez, beynin işleyişinde önemli bir rol oynar. Manganez biberde bolca bulunur.Düzenli olarak manganez tüketiminin epilepsi ataklarını kontrol etmede yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Epilepside manganezin kesin rolü bilinmemektedir. Ancak birçok insan, manganezin kan damarlarını gevşetmeye yardımcı olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle, epilepsi saldırılarının şansı azalır. Bazı araştırmalar, B1 vitamininin Alzheimer hastalığından muzdarip insanlara yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu, B1 vitamininin hafıza için önemli olan bir nörotransmitteri taklit etmesi gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bol miktarda lif tüketmek, divertikülit (bağırsak iltihabı), hemoroid, safra taşı, böbrek taşı riskini azaltabilir ve irritabl bağırsak sendromu (IBS) için biraz rahatlama sağlayabilir.Biber iyi bir lif kaynağıdır. Sindirime yardımcı olur.



Biber zengin bir anti-oksidan ve C vitamini kaynağı olduğundan günlük diyete dahil edilmelidir.Kırmızı biberlerin , yeşil biberlere kıyasla daha yüksek bir vitamin içeriğine sahip oldukları bilinmektedir. Kırmızı biber, günlük C vitamini alımınızın yüzde 200'ünden fazlasını içerir . Güçlü bir antioksidan olmanın yanı sıra, C vitamini demirin uygun şekilde emilmesini sağlar. Demir eksikliği varsa, maksimum emilim için kırmızı biberleri demir kaynağınızla birleştirmeyi deneyin.Kırmızı biber, B6 vitamini ve folatın mükemmel bir kaynağıdır . Hem bu vitaminler hem de mineraller anemi oluşumuna yardımcı olabilir.Kırmızı biber, sağlıklı gece görüşünü desteklemeye yardımcı olur. Kırmızı biberler, özellikle gece görüşü olmak üzere, sağlıklı bir görmeyi desteklemeye yardımcı olan A vitamini bakımından yüksektir. Kırmızı biberler antioksidanlarla doludur . A vitamini ve C'nin kombine etkileri, büyük bir antioksidan kapasite oluşturur . Son zamanlarda yapılan araştırmalar, kırmızı biberlerin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.


Bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve cildin gençliğini koruyan bol miktarda C vitamini içerirler. Dolmalık biberdeki en yüksek C vitamini miktarı kırmızı çeşittedir.Kırmızı biber, antioksidan ve anti-enflamatuar karotenoid, özellikle beta karoten içerir.Ayrıca biber, sinir sisteminin sağlığı için gerekli olan ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan B6 vitamini içerir.Lutein gibi biberdeki bazı enzimler, gözleri katarakt ve maküler dejenerasyondan korurlar.Daha önce de söylendiği gibi, yeşil biberler vücudumuz için en önemli besinlerden biri olan yüksek miktarda B6 vitamini içerir. Bağışıklık sistemimizi sinir sistemimizi korumaya kadar geliştirmekten, bir dizi bedensel fonksiyonu etkin bir şekilde düzenleyebiliriz.Kalsiyum açısından zengin olan , yeşil biberler kemiğimizi ve dişlerimizi güçlü ve sağlıklı tutabilir. Ağız sağlığımızı büyük ölçüde korumaya bile yardımcı olabilir.


Yeşil biberlerin antioksidan özellikleri, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarlara karşı onları süper etkili kılar. Bu tip biberlerde bulunan farklı antioksidan vitaminler, özellikle de C vitamini, cildimizde sıkı ve sağlıklı kalmasını sağlamak ve daha fazla hasara yol açacak bir bariyer oluşturmak için kolajen oluşumunu kolaylaştırabilir.Yeşil biberin düzenli olarak tüketilmesi, yaşlanmanın tüm belirtileriyle mücadele etmede ve cildimizi sonsuza kadar sağlıklı tutmamızda çok yararlıdır.Saç dökülmesinin başlıca problemi yeşil biberlerin yardımıyla kolayca çözülebilir. Kas krampları genellikle potasyum eksikliğinden kaynaklanır. Biber iyi bir potasyum kaynağıdır ve kas kramplarını önler.Kas krampları ve seğirmeleri, potasyum seviyelerinizin düşük olduğuna dair erken işarettir. Sivilce ve akneden müzdaripseniz biber tüketin. Biber iyi bir nisain kaynağıdır. Görüldüğü üzere biberin fayaları saymakla bitmiyor. Sağlığınızı korumak bağışıklığınızı güçlendirmek için düzenli olarak biber tüketin.