Uzman SühaN
Administrator
Beyzadan havyar köfte tarifi
fırında kefal,fırında balık,havyar tarifi,evde havyar nasıl yapılır,havyar köftesi,değişik havyar yapımı,havyar hakkında bilgiler
Balık severler ve havyar severler için lezzetli tarifime geçmeden önce havyar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Her tür balık yumurtasına Havyar denilir. Fakat bazı balıkların yumurtaları özel bir yiyecek olarak değerlendirilir. Bu havyarlar özellikle, Hazar Denizi’nde yaşayan Mersin balıklarının döllenmiş umurtalarından elde edilirler. Havyar siyah ve kırmızı olarak 2’ye ayrılırlar. İçlerinde en iyisi siyah havyardır. Siyah havyar tatlı sularda, ırmak ağızlarında yumurtlayan Mersin balığının yumurtasından yapılır. Siyah havyarın en özeli ve pahalısı “Beluga” havyarıdır. Havyarın iyisi genellikle kışın elde edilir. Somondan alınan kırmızı havyar ise siyah havyar kadar değerli değildir. En lezzetli havyar Rusya ve İran’da bulunur.Kaliteli bir havyarın tadına doyum olmaz diyor eşim 🙂 farklı lezzetlere alışkın olmadığım için malesef ben tadına bakmadım.Masada alakasız makarna ve börülce ne demeyin söylediğim gibi yaptıklarımın tadına bile bakmadım.Eşim balık ve havyarı zevkle yerken,ben favori lezzetim börülce eşliğinde makarna yedim 🙂(Yemek konusunda çok seçiciyim.)Havyar genellikle, yumurta, soğan, limon kreması ve tost ekmeği ile servis edilir.Havyarı birde köfte olarak denemenizi öneriyorum
Havyar Köftesi Malzemeler
500 gr havyar
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 kaç dal maydanoz
Tuz,karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle havyarın etrafındaki ince zarı çıkarıyoruz.Unu iki yumurtayı iyice çırpıyoruz.Balık yumurtalarını harca alıyoruz.İnce kıyılmış maydanoz,tuz karabiberi ekliyerek iyice karıyoruz.Daha önce kızdırılmış yağa 1 yemek kaşığı karışımdan alıp dikkatlice bırakıyoruz .Altın sarısı rengi alana dek kızartıyoruz .Limon eşliğinde servis yapıyoruz
NOT: karışımın içinde un olduğu için kızartma esnasında çatalınızı arkalı önlü köftelere batırın hamur olmaması açısından.
FIRINDA TOPAN KEFAL MALZEMELER
yarım su bardağı zeytin yağı
1 Adet kuru soğan (halka doğranmış)
1 Adet domates (küp doğranmış)
4 Adet defne yaprağı
1 Yemek kaşığı tane karabiber,tuz
Yapılışı
Balıkları borcama sıralı diziyoruz.1 adet küp doğranmış domatesleri eriyene kadar zeytin yağında pişiriyoruz.(yarım tatlı kaşığı tuz atıyoruz) Balıkların üzerine pişen harcı ekliyoruz.Defne yaprağı,karabiberi ,halka doğranmış soğanı ekliyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz..Afiyet olsun
Balık severler ve havyar severler için lezzetli tarifime geçmeden önce havyar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Her tür balık yumurtasına Havyar denilir. Fakat bazı balıkların yumurtaları özel bir yiyecek olarak değerlendirilir. Bu havyarlar özellikle, Hazar Denizi’nde yaşayan Mersin balıklarının döllenmiş umurtalarından elde edilirler. Havyar siyah ve kırmızı olarak 2’ye ayrılırlar. İçlerinde en iyisi siyah havyardır. Siyah havyar tatlı sularda, ırmak ağızlarında yumurtlayan Mersin balığının yumurtasından yapılır. Siyah havyarın en özeli ve pahalısı “Beluga” havyarıdır. Havyarın iyisi genellikle kışın elde edilir. Somondan alınan kırmızı havyar ise siyah havyar kadar değerli değildir. En lezzetli havyar Rusya ve İran’da bulunur.Kaliteli bir havyarın tadına doyum olmaz diyor eşim 🙂 farklı lezzetlere alışkın olmadığım için malesef ben tadına bakmadım.Masada alakasız makarna ve börülce ne demeyin söylediğim gibi yaptıklarımın tadına bile bakmadım.Eşim balık ve havyarı zevkle yerken,ben favori lezzetim börülce eşliğinde makarna yedim 🙂(Yemek konusunda çok seçiciyim.)Havyar genellikle, yumurta, soğan, limon kreması ve tost ekmeği ile servis edilir.Havyarı birde köfte olarak denemenizi öneriyorum
Havyar Köftesi Malzemeler
500 gr havyar
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 kaç dal maydanoz
Tuz,karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle havyarın etrafındaki ince zarı çıkarıyoruz.Unu iki yumurtayı iyice çırpıyoruz.Balık yumurtalarını harca alıyoruz.İnce kıyılmış maydanoz,tuz karabiberi ekliyerek iyice karıyoruz.Daha önce kızdırılmış yağa 1 yemek kaşığı karışımdan alıp dikkatlice bırakıyoruz .Altın sarısı rengi alana dek kızartıyoruz .Limon eşliğinde servis yapıyoruz
NOT: karışımın içinde un olduğu için kızartma esnasında çatalınızı arkalı önlü köftelere batırın hamur olmaması açısından.
FIRINDA TOPAN KEFAL MALZEMELER
yarım su bardağı zeytin yağı
1 Adet kuru soğan (halka doğranmış)
1 Adet domates (küp doğranmış)
4 Adet defne yaprağı
1 Yemek kaşığı tane karabiber,tuz
Yapılışı
Balıkları borcama sıralı diziyoruz.1 adet küp doğranmış domatesleri eriyene kadar zeytin yağında pişiriyoruz.(yarım tatlı kaşığı tuz atıyoruz) Balıkların üzerine pişen harcı ekliyoruz.Defne yaprağı,karabiberi ,halka doğranmış soğanı ekliyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz..Afiyet olsun