T
TİTAN
Forum Okuru
Berliner Tatlısı Nasıl Yapılıyor Diyenlere...
Berliner Tarifi
Berliner Yapılışı
Görüntü itibarıyla alman pastası andıran berliner tarifi ile karşınızdayız melekler. Biraz uğraştırıcı ancak muhteşem bir tat berliner yapılışı ile ilgili bilgiler şöyle..
Berliner Malzemeleri:
1 paket yaş maya veya kuru
1 su bardağı süt
50 gr.margarin
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 fincan toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Pudra Şekeri
Çilek reçeli
Sıvıyağ
Berliner Hazırlanışı: İlk önce hamur yogurma kabı içerisinde ılıtılmış sütte mayayı eritin ve eritilmiş margarini katın. Ayrı bir kapta yumurtayı mikserle çırpıp hamur kabına dökün. Tuzu, şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Üzerine nemli bir havlu örterek hamuru 30 dk oda sıcaklıgında şişene kadar bekletin.
Beklemiş olan hamurumuzu tekrar biraz yoğurun ve unladığınız tahtada, üzerinide unlayarak oklavayla 1,5 cm kalınlığında açın. Ardından hamuru 13-14 tane cıkacak şekilde kesin. Sonra tane tane yuvarlak yapın hamurları 3-4 dakika kapagı kapalı kızartın. Onları cevirip 3-4 dakika kapaksız kizartın. Sonradan onları cıkartıp kağıt mendile koyun. Berlinerler soğunca, krema pompasına koyduğunuz reçeli, berlinerlerin yan tarafını delerek, yeterince doldurun. Son olarak berlinerlleri servis tabağına alıp altına ve üstüne bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapın.
Berliner Tarifi
Berliner Yapılışı
Görüntü itibarıyla alman pastası andıran berliner tarifi ile karşınızdayız melekler. Biraz uğraştırıcı ancak muhteşem bir tat berliner yapılışı ile ilgili bilgiler şöyle..
Berliner Malzemeleri:
1 paket yaş maya veya kuru
1 su bardağı süt
50 gr.margarin
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 fincan toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Pudra Şekeri
Çilek reçeli
Sıvıyağ
Berliner Hazırlanışı: İlk önce hamur yogurma kabı içerisinde ılıtılmış sütte mayayı eritin ve eritilmiş margarini katın. Ayrı bir kapta yumurtayı mikserle çırpıp hamur kabına dökün. Tuzu, şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Üzerine nemli bir havlu örterek hamuru 30 dk oda sıcaklıgında şişene kadar bekletin.
Beklemiş olan hamurumuzu tekrar biraz yoğurun ve unladığınız tahtada, üzerinide unlayarak oklavayla 1,5 cm kalınlığında açın. Ardından hamuru 13-14 tane cıkacak şekilde kesin. Sonra tane tane yuvarlak yapın hamurları 3-4 dakika kapagı kapalı kızartın. Onları cevirip 3-4 dakika kapaksız kizartın. Sonradan onları cıkartıp kağıt mendile koyun. Berlinerler soğunca, krema pompasına koyduğunuz reçeli, berlinerlerin yan tarafını delerek, yeterince doldurun. Son olarak berlinerlleri servis tabağına alıp altına ve üstüne bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapın.