Beğendili Pirzola
Malzemeler:
1. Beğendisi için patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarının soyulup kararmaması için közledikten sonra limonlu suya koyun. Sonra sudan çıkartıp sıkın ve çatalla ezin.
2. Tencereye sütü ve Knorr Beşamel Sos'u koyup karıştırarak sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. En son olarak içine közlenmiş-ezilmiş patlıcanları ve rende kaşarı ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alın.
3. Tavada veya ızgarada pirzolaları pişirin.
4. Patlıcan beğendiyi servis tabağına alıp yanına pirzolaları dizip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Off off pirzola kelimesini duyduktan sonra " hayır tşk ederim ben almıyayım" diyen birisini gördünüz mü hiç? Ben hiç görmedim... hele ki böyle güzel bir tarifin yemeğiyse 


Malzemeler:
- 1 kg kuzu pirzola
- 1 kg patlıcan (beğendisi için)
- 1 adet limonun suyu
- 1 paket Knorr Beşamel Sos
- 3 3/4 su bardağı süt (750 ml)
- 1/2 su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
1. Beğendisi için patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarının soyulup kararmaması için közledikten sonra limonlu suya koyun. Sonra sudan çıkartıp sıkın ve çatalla ezin.
2. Tencereye sütü ve Knorr Beşamel Sos'u koyup karıştırarak sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. En son olarak içine közlenmiş-ezilmiş patlıcanları ve rende kaşarı ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alın.
3. Tavada veya ızgarada pirzolaları pişirin.
4. Patlıcan beğendiyi servis tabağına alıp yanına pirzolaları dizip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...