Bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir ?
Bebeğiniz beslendiğinde ve dinlendiğinde ağlama eğiliminde mi ? Eğer bebeğiniz gazla ilgili problemlerden şikayetçiyse, çok fazla acı ve rahatsızlık duyduğu anlamına gelir. Bebeklerde gaz sancısı sık görülen bir problemdir. Bebeklerin sık sık ağlamasına ve huzursuz olmasına neden olabilir.Sindirim sistemleri hala katı / sıvı gıdaya alışmakta ve bu nedenle de genellikle gaz, reflü, asitlik, ishal, kusma ve kabızlık gibi sorunları yaşayabilmektedir. Gaz problemi hafif olabilir ve kendiliğinden geçebilir fakat uzun süreli gaz sorunu tedaviye ihtiyaç duyar. Emzirilen ve biberonla beslenen bebeklerin çoğunda gaz gelişebilir.Bebeğiniz gaz ve mide ağrısından dolayı kolik ve ağrılar geliştirebilir. Makalemizin devamında bebeklerde görülen gaz sancısının nedenlerine , belirtilerine ve tedavisine odaklanacağız. Konu ile ilgili detaylı bilgi için okumaya devam edin.







Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı sıklıkla görülen bir sorundur. Gaz problemi olan bebek gazını çıkarmadığı için sancı çekebilir ve ağlamaya başlar. Bu durum bebekler için çok rahatsız edicidir. Bebeklerde gaz sancısı genelde annenin beslenmesi ile ilgili, yanlış besleme pozisyonu, beslenme sonrası bebeğin gazının çıkarılmaması gibi nedenlerden kaynaklanır. Bebeğini emziren annelerin beslenmelerine tükettikleri besine dikkat etmesi gerekir. Ayrıca besleme sonrası bebeğin gazı sırtını sıvazlayarak yada karın masajı yaparak mutlaka çıkarılmalıdır.



Bebeklerde Gaz Nedenleri


Uygun olmayan sindirim nedeniyle bebeklerde ve bebeklerde gaz yaygındır. Bununla birlikte, gaz düzgün bir şekilde serbest bırakılmadığında endişe kaynağıdır. Bebeklerde ve ebeveynlerde ağrı ve rahatsızlığa yol açar. Sindirim sistemi boyunca yiyeceğin hızlı hareket etmesine neden olan olgunlaşmamış sindirim sistemi, emilim için yeterli zamanın olmaması bebeklerde gazın ardındaki diğer bir yaygın nedendir.





Antibiyotik ilaçlar

Laktoz intoleransı

Yiyecekleri iyice çiğnememek

Yerken veya içerken bol miktarda hava yutmak

Yeterince su içmemek





Bebeklerde Gaz Ağrısı Belirtileri



Bazı anne sütüyle beslenen bebekler, anneleri brokoli, karnabahar, lahana, brüksel lahanası, fasulye ve soğan gibi gaz oluşturan sebzeleri yediklerinde aşırı gaz üretebilirler. İlk olarak, bebeğinizin neden ağladığını anlamak önemlidir. Bebekler, başka hiçbir iletişim aracına sahip olmadıkları için ağlarlar. Bu yüzden bebeğinizin sadece aç, susuz veya yorgun olmadığından emin olmalısınız.Aşırı ağlama çok fazla hava yutmasına yol açabilir ve daha sonra aşırı gazla sonuçlanabilir.


Aşağıdakiler bebeklerde gaz ağrısının belirtileri ve semptomlarıdır.

Gegirme

Bacakları göbeğe doğru çekmek

Ağlama krizi

Uykuya dalmada zorluk


Bebeklerde gaz oluşumu yaygın ve doğal bir durumdur.Emzirirken, yedikleriniz bebeğinizdeki gaz oluşumu üzerinde de etkisi olacaktır. Lahana, brokoli ve gaza neden olduğu bilinen besinler tüketmekten kaçının. Bazı gıda maddeleri de, yiyecek alerjisine yol açabilir ve bu da gaz problemine neden olur ve bebeğinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Gaz oluşumunu önlemeye yardımcı olacak kaçınmanız gereken yiyecekler hakkında bilgi edinmek için doktorunuzla konuşun.


Asafetida bebeklerde gaz ağrısını hafifletmek için mükemmel bir ilaçtır. Sindirime yardımcı olan ve gaz ağrısını hafifleten anti-spazmodik ve anti-flatulent özelliklere sahiptir. 1 yemek kaşığı ılık suyla bir tutam asafetida tozunu çözdürün. Bu karışımı bebeğin göbek çevresine uygulayın. Emziren anneler bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı asafetida tozu ekleyebilir ve günde iki kez içebilirler. Masaj, bebeklerde gaz ağrısını hafifletmek için başka etkili bir yoldur. Elinize biraz sıcak zeytin veya hardal yağı sürün. Bebeğin karnını 2 ila 3 dakika arasında saat yönünde yavaşça masaj yapın. Günde birkaç kez tekrarlayın. Sıcak kompres de etkili bir şekilde gaz sancısına iyi gelmektedir. Bebeğinizin karnına ütüyle ısıttığınız bir havlu yerleştirin. Havlu soğuduğunda başka bir havluyla değiştirin. İşlemi 3 veya 4 kez tekrarlayın



Gaz ağrısından muzdarip bebekler için rezene önerilir. Sindirimi artırır ve gazı önler. Sıkışmış gazın dağılmasına yardımcı olan oksitleyici ve antispazmodik özelliklere sahiptir. Aynı zamanda yeni yürümeye başlayan çocuklarda gaz oluşumunu engeller.Papatya çocuklarda gaz ağrısı gibi mide rahatsızlıkları için etkili bir ilaçtır. Bağırsak gazını azaltmaya yardımcı olan bir bileşik içerir. Bu bitki ayrıca kasları gevşetmeye yardımcı olur ve bebeklerde iyi uykuyu destekler. Kimyon tohumları, bebeklerde gaz ağrısını etkili bir şekilde tedavi eden bir ilaçtır. Sindirimi harekete geçirir ve gaz oluşumunu engeller. Daha az sıvı alımı da bebeklerde gaz ağrısına yol açar. Sindirim sisteminin düzgün çalışması için içme suyu gereklidir. Aynı zamanda gazı dışarı atmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.


Lif, pürüzsüz sindirim için ve gaz oluşumunu önlemek için gereklidir. Gıdaların bağırsaklarda daha hızlı hareket etmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kabızlığı önlemede yardımcı olur. Bebeğin menüsünde bir kaç hafta boyunca probiyotikler eklemek, bebek gazı ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bebeğiniz katı yiyecekler yemeye başladıysa, biraz yoğurt vermeyi deneyin. Bebeğiniz ishalden dolayı bir karın ağrısına sahipse, mide ve bağırsaklardaki besin alımını dengelemek için gerekli olan dışkıda iyi bakteriler kaybolur. Yoğurt, kaybolanların yerine geçen bakterileri içerir ve bebeğinizi yoğurtla besleyerek sindirim sürecini normale döndürmeye yardımcı olabilir. Masaj bebeklerde gaz oluşumunu gideren etkili bir uygulamadır.Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve karnına hardal yağı kullanarak nazikçe masaj yapın. Ayrıca bebeğinizin bacakalrını ileri geri hareket ettirin bu şekilde bebeğiniz onu rahatsız eden gazdan kurtulacaktır.



Kakule yaygın olarak kullanılan baharattır , potasyum ve magnezyum gibi çeşitli minerallerle doludur. Aynı zamanda C vitamini ve demir içerir.Bebeğin gazını etkili bir şekilde giderir. Zencefil sindirimi artırır ve 6 aydan büyük bebeklere verilebilir. Bebeklerde gaz sancısı iin kullanılan bir diğer bitki anasondur. Anne sütünü artırır ve bebeklerde gaz ağrısını giderir. Ayrıca bebeğinizin kaliteli uyku çekmesine yardımcı olur.Gaz sorunlarından muzdarip bebekler, sindirim sistemi az gelişmiş olduğundan büyük bir endişe kaynağıdır. Aşırı ağlama ve ayrıca diş çıkarma sırasında meme / biberonla beslenirken çok fazla hava solumaktadırlar. Makalemizde yer alan önerileri uygulamadan önce mutlaka hekime danışmanızı öneriyoruz.