Bebeklerde Diş Çıkarma Döneminde Neler Yaşanır?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerde Diş Çıkarma Döneminde Neler Yaşanır?
Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi- Bebek büyütürken bence en sıkıntılı dönemlerden biridir diş çıkarma zamanı. Tabii kısa bir süre olmadığını gibi aylarca süren bir durum olduğundan bebekler anne babalar çok sıkıntılar çekebilmektedir. Bebeklerde diş çıkarma döneminde yeteri kadar bilgilenmesi gerekir. Özellikle diş sıkıntıları başladığı zaman nasıl davranmanız gerektiği neler yapılması gerektiği konusunda bazı önemli bilgileri sizlere sunmak istiyorum. İkizlerim sayesinde tüm olabilecekleri yaşanacakları sizlerle paylaşmak istiyorum. Çoğu zaman da diş çıkarma zamanının genetik olduğu da bir gerçektir. Yani anne baba bebekliğinde ne zaman diş çıkardı ise bu bebeğe de geçebilir. Anne adayları özellikle size hitap etmek istiyorum ki bu dönemi kolay ve sancısız geçirebilmek ya da en aza indirebilmek için kolay bazı yöntemler de sunacağım.



Genel olarak bebeklerin diş çıkarma dönemleri 6 aylıkken başlar ama bu daha önceye ya da sonraki aylara da kalabilir. Benim ikizlerim hemen hemen aynı zamanda diş çıkardılar ama her biri farklı tepkiler gösterdiler diş döneminde. Bazı bebekler 4. ayında da diş çıkarabilirler dediğim gibi bu genetiktir biraz da. Bazı bebekler çok kolay bir diş çıkarma dönemi geçirirken kimisi de ağrılı sancılı ateşli huysuzluk içinde bir diş dönemi geçirirler bu gelişimlerine göre değişebilmektedir. Benim ikizlerimde de olduğu gibi biri çok sakin hatta hiç ateş bile olmadan diş çıkarırken biri her dişte ayrı huysuzluk, ateş ağrı sancılı diş dönemi geçirdi diyebilirim. İlk olarak 7. ayımızda ilk dişler pıtladı🙂 Bebeğinizin iştahı kesilir, ateşlendiği zamanlar olursa huysuzluk ağlama belirtileri başlarsa anlayın ki diş çıkarma zamanına başlamış demektir.

6. aydan başlayarak 33 aya kadar geçen dönemde sırasıyla bebeğinizin dişleri inci gibi dizilmeye başlar. Bebeğinizin 6 aylıkken başlayan bu serüven 6 yaşında süt dişlerinin düşmesi ve yerine artık kalıcı dişlerin gelişi ile tamamlanmış olur. Öncelikle diş dönemine girdiğiniz nasıl anlarsınız tecrübelerimle genelde çoğu bebekte yaşanabilen belirtileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi bazı bebekler bu belirtileri yaşamaz hatta daha rahat bilmeden dişlerini çıkarabilirler. Diş çıkarma dönemine girerken bebekler:

Salya ve tükürük miktarının artması
Ateş yükselmesi
Geceleri aniden ağlayarak uyanma
Hiç olmadığı kadar huzursuzluk
Bulduğu her şeyi ağzına sokma çabası
İştah azalması kilo kaybı



Bizim genel olarak yaşadığımız belirtiler bunlardı siz de de bu belirtiler yaşanabilir ya da bazılarını görebilirsiniz bu dönemde bebeğinize soğuk çiğ sebze verebilirsiniz dişlerini bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Yine bizde yaşanmayan bazı belirtiler de öksürük, yanak ve ağız bölgesinde şişlik ve kızarıklık, ishal olabilir. Bebeğinizin dişlerinin kaşınması son derece olağandır ve ellerini sürekli ağzına götürmek isteyecektir bırakın götürsün aslında onun ağzına sokabileceği en temiz şey elleridir. Onun dışında boyasız ve plastik olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca çok ağlayan huzursuz olan bebeklere diş etlerini yatıştırıcı rahatlatıcı jeller bulunmakta bitkisel olanlarını tercih edebilirsiniz. Benim doktorumun tavsiye ettiği bir jel vardı ama ben yine de sadece geceleri rahat uyuması için yatmadan önce sürüyordum diş etlerine.
 
bebeklerin diş çıkarması bana göre en zor dönemlerden biri bazı bebeklerde çok fazla sorun yaşanmasada bazılarında çok yaşanıyor mesela benim kızım çok perişan oldu diş çıkartırken ateşi sürekli yükseliyordu sabaha kadar başında bekliyordum çok huzursuz ve hep ağlıyordu çok şükür geçti o dönemler hiçbirşey yemek istemiyordu bu yüzden o dönemde bayağı kiloda vermişti