Bebeklerde Ateş Neden Olur Nasıl Düşürülür ?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerde Ateş Neden Olur Nasıl Düşürülür ?
Bebeklerde Ateş- Anne ve babaların en korktukları durumdur aslında bebekte ateş. Ateşi yükselmeye başladığında eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız oldukça endişeye kapılabilirsiniz. Endişe etmekte haklısınız ama ne yapılacağını bilmek bu durumda çok önemlidir. Özellikle hangi dereceye kadar bir sorun olmaz hangi dereceden sonra doktora götürülmeli? Bu gibi sorulara yanıtlar aramalısınız. Ateş özellikle bebeklerde yüksek ateş birçok ciddi hastalığa yol açabilir.



İkizlerimde çok ateşli geceler geçirdik diyebilirim. Dediğim gibi bebek yetiştirmek bir sanattır benim gözümde ve bu sanatı güzel icra etmek için alanınızda iyi araştırma yapmalı eksikleri tamamlamalısınız. Ateşi çıkaran sebep aslında önemlidir. Bu bebeklerde diş çıkarma evresi olabilir, boğaz enfeksiyonu olabilir, aşı gibi gibi sıralayabiliriz. Ateşli bebeklerde doğru uygulama olduğunda zararsız olduğunu göreceksiniz. Yanlış uygulamalardan kaçınmak gerekir. 37.9 dereceye kadar olan ateş derecesi normal kabul edilir 38 yukarısında 40 üstü tehlikelidir diyebilirim. Vücuduna dokunduğunuzda bebeğinizin zaten vücut sıcaklığının fazla olduğunu hissedebilirsiniz ateşi olduğu durumda.

Derece ile koltuk altı, kulak ya da makattan ölçüm yapabilirsiniz. Koltuk altından ölçüm her zaman 0,5 derece daha düşük sonuç verir. Özellikle çocuğunuzun ateşi 37.8 den yüksek ise önlem almaya başlayabilirsiniz. İlk bilinen yapılan uygulama olan koltuk altları kasıkları ve alnına ılık bez ile pres yapabilirsiniz. Tabii üzerindeki kıyafetleri çıkarmak doğru olacaktır. Sık sık bezi değiştirmeniz gerekiyor. Su soğuduğu zaman yine ılık bir şekilde aynı işleme devam etmeniz gerekecektir. Ateş yükselmeye devam ediyorsa özellikle 40 derece ateşte hiç beklememenizi tavsiye ederim. 38 üzerine çıkan ateşlerde bebeğinize evinizde her zaman bulundurulması gereken bir parasetamol verebilirsiniz. Parasetamol ilaçlar 4-6 saatte bir verilmelidir. Eğer ilaça karşı ateş hala düşmüyorsa doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilaç ile parasetamolu dönüşümlü vermek gerekir. 3 aydan küçük bebekler için yüksek ateşlerde aslında beklemenin pek bir anlamı yok hemen acile görünmekte fayda var. Çünkü 3 ay altı bebeklerde yüksek ateş kalıcı hastalıklara yol açabiliyor.



Yüksek ateşin havaleye neden olabileceğini de unutmayın bu yüzden ateşin yükselmesini engellemek önemli. Ateşli havale hakkında buradan bilgi alabilirsiniz. Bebeğinize ılık duş da aldırabilirsiniz. Ilık su dolu bir küvet ya da derin bir leğene koyup üzerine su dökmeden ılık bir havlu ile vücuduna masaj yapabilirsiniz. Ne zaman üşümeye başlarsa onu sudan çıkarıp bir çarşafa sarabilirsiniz. Bebeğiniz aşıdan sonra da ateş geçirebilir zaten bu konuda ebeniz sizi uyaracak gerektiği durumda parasetamol önerecektir. Yine 5-6 aylarda bebeğiniz gereksiz yere huzursuzluk yaşıyor iştahı kesiliyor ve en önemlisi ateşi yükseliyorsa bunun belirtisi bu aylarda diş çıkarma olabilir.