Bebeklerde ateş nasıl düşürülür ?

Uzman SühaN

Administrator
Bebeklerde ateş nasıl düşürülür ?
Bebeklerde ateş yaygın bir sorundur , ebeveynleri endişelendirebilir. Ateş bir hastalık değildir bir semptom olarak kabul edilir. Ateş, genellikle vücudun bir hastalık ile mücadele ettiğini ve bağışıklık sisteminin çalıştığını gösterir. Ateş, bebeğinizin vücut ısısının 38 ° C'nin üzerine çıkmasıdır.Bir termometre kullanmak bebeğinizin sıcaklığını kontrol etmenin en iyi yoludur.Bebeğiniz 3 yaşın altındaysa ve ateşi varsa, başka bir hastalanma belirtisi göstermese bile, hemen bir doktora görünmelisiniz.Bebeğiniz 3-12 aylıksa, ateş hastalık belirtisi olabilir, bu nedenle tıbbi yardım için doktora başvurun.Ateşlerin çoğu enfeksiyonlardan (bakteri veya virüs) kaynaklanır. Yeni doğmuş bebekler , bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiş olduğundan, bazı ciddi enfeksiyon riski altındadır. Bu tür enfeksiyonlara doğumdan önce veya doğum sırasında maruz kalınabilir. Bebeklerde ateş nasıl düşürülür evde yapabilecekleriniz olsada önceliğiniz çocuğunuzu doktora götürmek olmalıdır. Makalemizin devamında bebeklerde ateş nasıl düşürülür , bebeklerde ateşi düşürmek için neler yapılabilir ? Cevaplar makalemizin devamında ! Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..











Bebeklerde daha az yaygın olmasına rağmen, zatürree , idrar yolu enfeksiyonu , kulak enfeksiyonu veya kan bakteriyel enfeksiyonu veya menenjit gibi daha ciddi bir enfeksiyon ateşe neden olabilir.Bebeğiniz 1 ayın altındaysa ve ateşi varsa, hemen doktora götürün.Ateş, bebeğin aşırı rahatsızlık hissetmesine neden olabilir ve ayrıca aşırı vücut ısısı nedeniyle dehidrasyon riskini artırabilir. Ateş düşürücü ilaçlara sahip değilseniz ya da bebeğiniz ilaç almak için çok küçükse, ev ilaçları muhtemelen ateşi kontrol altına almak için ideal çözümlerdir. İşte bebeğinizin ateşini düşürebileceğiniz etkili çözümler !




Yüksek ateş değerleri


Kulakta: 38 derece

Alında: 37,5 derece

Koltuk altında: 37,3 derece

Makatta 38 derece bebekler için tehlikeli bir durumdur.





Vücut sıcaklığını daha verimli bir şekilde düzenlemesine yardımcı olmak için bebeğinize sıvı verin. Anne sütü altı aydan küçük bebekler için en güvenli olanıdır. Yenidoğanlarda en sık görülen ateşin bir komplikasyonu olan dehidratasyonu önlemek için yeterli sıvı alımı esastır. Bebeklerde ateşi düşürmek için genelde ıslak bez kullanırız. Yumuşak bir bezi soğuk suyla ıslatın ve bebeğin alnına yerleştirin. Su çok soğuk olmamalıdır bebeğin titremesine neden olabilir. Bez ılıklaştığı zaman bebeğinizin alnından alın ve ateşi kontrol altına alana kadar tekrarlayın. Bebeğinizin ateşinin düşmesi için ılık banyoda yaptırabilirsiniz bu vücut ısısını dengeleyecektir.









Bebeğinizin ateşi olduğunda üst üste giydirmeyin. Fazla kıyafetleri çıkarın . Üzerinde tek bir kıyafet kalsın ve bebeğiniz üşürse bir battaniye kullanabilirsiniz.Bebeğin odasında yeterli havalandırma sağlayın. Odayı havalandırmak için düşük hızda bir fan kullanın. Bir masa fanınız varsa, odanın etrafında hava sirkülasyonu için kullanın. İyi havalandırılan bir oda, bebeğin aşırı vücut ısısı geliştirmesini önleyebilir. Bebeklerde ateş nasıl düşürülür limon ateşi düşürür mü ? Genelde anneler limonu bebeğin topuğuna koltuk altına sürerek bebeğin ateşini düşürüyor ancak limon asitlidir bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Bebeklerde ateş nasıl düşürülür bitkisel çaylar bebeklere verilir mi ? Bebeklere bitkisel çay verilmesi hayati sonuçlar doğurabilir doktora danışmadan asla bebeğinize bitki çayı vermeyin. İlk 6 ayda anne sütü dışında hiç bir şey bebeğinize vermeyin. 6 aydan sonraki bebeklerde nezle, öksürük, soğuk algınlığında ıhlamur çayı kullanılabilir. Ancak yinede mutlaka hekime danışın.




Bebeğinizin ateşi varsa soğanla ayak tabanını ovun. Soğan sadece vücut sıcaklığının azaltılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ateş sırasında ağrıları da azaltır.Zencefil, çocuklarda ateşe neden olan bakterileri öldürür.Bir miktar suya zencefil tozu koyun ve karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırıp sıkın ve bebeğinizin ayak tabanına , koltuk altına yerleştirin. Zencefil, çocuklarda ateş için etkili bir ev tedavisi olabilir. Hardal yağı ve sarımsağın ateşi etkili bir şekilde azalttığını duymuş olmalısınız. Bu gerçekten doğru. Bir diş sarımsağı ezin ve ılık hale getirdiğiniz hardal yağına bunu ekleyin. Daha sonra bu yağla bebeğinizin ayaklarını hafifçe ovun. Ardından ılık bezle yağ kalıntılarını temizleyin.






Hindistan cevizi yağı da antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Çocuğunuza, yiyeceği ile karıştırarak küçük miktarlarda tüketmesini sağlayabilirsiniz. Tabi bebeğiniz 6 aydan büyükse. Pirinç nişastası bir idrar söktürücü ajan görevi görür. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Vücut toksinlerinin atılmasında yardımcı olan idrara çıkmayı destekler. Viral ateşi etkili bir şekilde azaltmak için pirinç nişastasını ev ilaçları olarak kullanabilirsiniz.Limondaki C vitamini vücudumuzun bağışıklığını güçlendirir. Bal vücudumuza besin sağlar. İkisinin bir kombinasyonu ateşi düşürmede etkilidir. Bebeğiniz bir yaşın altında ise bu karışımı vermeyin.


Ateş sırasında vücudun A, B, C, Kalsiyum, Sodyum ve Demir vitaminlerine daha fazla ihtiyacı vardır. Önerilen diyet yüksek kalorili, yüksek proteinli, az yağlı ve yüksek akışkanlı bir diyettir. Kemik suyu veya sebzeli tavuk çorbası ile çocuk beslenebilir. Kemik suyu, vücudu enfeksiyonlara karşı korurken beyaz kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Çorbalar ve katı yiyeceklerin yanı sıra, su ve meyve suları şeklinde sıvı alımı esastır. Meyve suları, glikoz suyu, süt, arpa suyu, hindistan cevizi suyu ve ayran, vücudun enerji seviyesini yükseltir ve toparlanması gereken gücü sağlar. Bunlar 6 aydan büyük bebekler içindir. Emzirilen yeni doğan bebekler her 10 dakikada bir beslenmelidir. Çocuğunuzu ateş sırasında doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın. Çocuğu serin yerde tutun.



Çocuklarda ateş ile ilgili birçok yanılgı var. Bebeğinizin ateşini yönetmeye çalışırken aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar.Vücudun doğal bağışıklık sistemi, kendisine giren virüs veya bakteri gibi savaşırken ateş ortaya çıkar. Vücut tarafından bu tekrar mücadele, sıcaklığın yükselmesine neden olur; bu da “ateş” olarak gördüğümüz şeydir. Ateşin insan vücudunun gelişiminin doğal bir parçası olduğunu unutmayın; bağışıklık sistemini güçlenir. Ateş, ciddi bir sağlık sorununun sadece belirtisi değildir, ancak sıcaklık çok yükseldiğinde ya da diğer semptomların eşlik ettiği durumlarda olabilir. 12 haftadan küçük bir bebekte ateşi her zaman ciddiye alınmalıdır. Bebeğiniz, yüksek sıcaklığa eşlik eden halsizlik, uyuşukluk, kusma, ishal , beslenme yetersizliği vs. gibi normal dışı davranışlar gösteriyorsa , doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekecektir.Cıva dolu termometreleri kullanmaktan kaçının, çünkü sizin ve çocuklarınızın sağlığı için tehlike oluşturur.Bebeğinizin üzerinde herhangi bir termometre kullanmadan önce, dezenfektan veya alkol ile temizleyin ve soğuk suyla durulayın.Ev ilaçları muhtemelen bebeklerde ateş tedavisinde mükemmel bir tedavi yöntemidir. Bebeklerin vücutlarının ve bağışıklık sisteminin hassas olduğunu unutmayın. Ateşe neden olan sorunun teşhisi için doktora görünmek en iyisidir, böylece hastalık hızla tedavi edilebilir.