Bebekler İçin Yoğurt Tarifleri
bebeklerde yoğurt kullanımı
Biz insanların gelişimi için süt ve süt ürünlerinden yapılmış besinlerin kullanımı inanılmaz önem taşımaktadır. Özellikle bebeklerimizin sağlıklı beslenmesi ve gereken besinleri almasında yoğurt önemli bir rol oynamaktadır. Hani belki tek başına yoğurdu tüketemez bebekler ( genelde böyledir yemezler ) şimdi bebeklerin seveceği ve afiyetle yiyeceği yoğurt tarifini sizlere sunmak istiyoruz.Sizlerinde bebekleri için oluşturduğu özel bir yoğurt yapma tarifi var ise mutlaka paylaşın Melekler 🙂
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.Sütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyor.Üstünü de çok sıkı örtmelisiniz.Süt çabuk soğursa mayalanma olmaz.Kışın radyatörlerin üzerine koyabilirsiniz.Böylece sütün sıcaklığı korunmuş olur.
YOĞURT -1(60 Kal , 3 gr. Protein):
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası
Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.
YOĞURT-2
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış hazır mama içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bebeğiniz 12. ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:
YOĞURT-3
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
MEYVELİ YOĞURT
100 ml. kaynatılmış-ılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.Bebeğiniz yiyeceği zaman içine istediğiniz meyvelerden iyice ezip katabilirsiniz.
BEBEKLERİMİZ İÇİN DİĞER ÖNEMLİ TARİFLER
Bebe Yemek Tarifleri ( kahvaltı tarifi )
Bebekler İçin Yoğurt Yapımı Tarifi
Bebekler İçin Çorba Tarifleri
Bebekler İçin Muhallebi Tarifleri
Bebekler İçin Etli Yemek Tarifleri
Biz insanların gelişimi için süt ve süt ürünlerinden yapılmış besinlerin kullanımı inanılmaz önem taşımaktadır. Özellikle bebeklerimizin sağlıklı beslenmesi ve gereken besinleri almasında yoğurt önemli bir rol oynamaktadır. Hani belki tek başına yoğurdu tüketemez bebekler ( genelde böyledir yemezler ) şimdi bebeklerin seveceği ve afiyetle yiyeceği yoğurt tarifini sizlere sunmak istiyoruz.Sizlerinde bebekleri için oluşturduğu özel bir yoğurt yapma tarifi var ise mutlaka paylaşın Melekler 🙂
Yoğurt Nasıl Yapılır?
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar saydığınızda eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.Sütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekiyor.Üstünü de çok sıkı örtmelisiniz.Süt çabuk soğursa mayalanma olmaz.Kışın radyatörlerin üzerine koyabilirsiniz.Böylece sütün sıcaklığı korunmuş olur.
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası
Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.
YOĞURT-2
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış hazır mama içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bebeğiniz 12. ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:
YOĞURT-3
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 2 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
MEYVELİ YOĞURT
100 ml. kaynatılmış-ılıtılmış su ve 3 ölçek tepeleme devam maması ile yapılan mamanın içine 2 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süreyle sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.Bebeğiniz yiyeceği zaman içine istediğiniz meyvelerden iyice ezip katabilirsiniz.
BEBEKLERİMİZ İÇİN DİĞER ÖNEMLİ TARİFLER
Bebe Yemek Tarifleri ( kahvaltı tarifi )
Bebekler İçin Yoğurt Yapımı Tarifi
Bebekler İçin Çorba Tarifleri
Bebekler İçin Muhallebi Tarifleri
Bebekler İçin Etli Yemek Tarifleri