Bebek odası için ekonomik çözümler

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Bebek odası için ekonomik çözümler
bebek odası nem oranı oda nemi kaç olmalı odanın nemi kaç olmalı ideal oda hesaplı bebek odaları
Bebeğimizin odaları çok güzel olsun isterizama çok pahalıdır bebek malzemeleri.bu öneriler tam böyle düşünenler için...



Bebeğinizin odasını mutlu ve huzurlu bir ortama dönüştürmek için hesaplı seçenekler.
Birkaç önemli detay
Bebeğinizin odasında rahat ve huzurlu bir ortam yaratmanız ruh sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli. Fazla mobilya kullanmak karmaşa hissi yaratacağından algılamada zorluk çekebilir. Bunun yerine daha dingin dekore edebilirsiniz.

Duvarlar için çarpıcı renkler kullanmak hoş olabilir ama açık tonlar daha ferah bir ortam yaratacağından sakinlik hissi yaratır. Renk kullanmak istiyorsanız bunu bordür ya da stencil desenlerle duvarların bir kısmına uygulayabilirsiniz.
Duvar boyalarında kokusuz antitoksik ve antiallerjik olanları tercih etmelisiniz. Odanın yarleşimi de çok öneli. Aradığınızı kolayca bulabilmek ya da hızlı hareket etmeniz gerektiğinde eşyalara çarpmamak için karyola dolap ve şifoniyer ilişkisini iyi çözümlemelisiniz.
Eğer yeterince yer varsa kendiniz için de bir süt verme koltuğu yerleştirebilirsiniz. Özellikle karyola tercih ediyorsanız parmaklıkların arası 6-75 cm'den daha geniş olmamalı. Kenarları ayarlı bir model istiyorsanız emniyet açısından parmaklık indiğinde üstte kalacak payı en az 20 cm olmalı. Çünkü o sizin artık herşeyiniz.
Huzurlu ve sağlıklı bir oda için
Bebeğinizin rahatı için seçtiğiniz mobilya ve aksesuarlar çok önemli. Bunun için:
Kendi odanıza yakın sessiz ve sakin bir oda seçin. Ayrıca havalandırmasının kolay ve odanın sıcak olmamasına da dikkat etmelisiniz.
Oda sıcaklığının yaz ve kış aylarında sabit 20 Cşnin üstünde olmasına özen gösterin. Eğer evde klima varsa iç ve dış sıcaklık farkı 3-4 dereceden fazla olmamalı.
Oda havasının her zaman biraz nemli olması bebeğin sağlığı için çok önemli. Bunun için en ideal nem değeri yüzde 45.
Bebeğinizin yatağını radyatör ve pencerelerden daha uzakta konumlandırırsanız perdeyi açtığınızda güneş ışığı direkt gözüne girmez ve sıcaklık bebeğin burnunda kuruluk yapmaz.
Üstüne kolay çıkabileceği türden mobilyaları pencere önüne yerleştirmemeye özen gösterin.
Oda zemini de çok önemli. Kaygan olmayan ve cila uygulanmayan bir zemin seçebilirsiniz. Ahşap parke ısı yalıtımı açısından ideal. Ancak seramik ve taş zeminde ısıtma sorunu yaşayabilirsiniz. Halı kullanacaksanız uzun tüylü ve sentetik olanlar yerine kolay yıkanabilen ve kenarları kaymayanlardan tercih edebilirsiniz.
Beşik seçerken iç genişliğinin minimum 25 cm olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece bebeğiniz içinde rahatça hareket edebilir. Beşik tabanının düz ve sert olması kenar yüksekliğinin 25-30 cm olması da seçim yaparken önemlidir.
Yastık ve şilte için ergonomik ölçülere göre seçimler yaparsanız bebeğinizin rahatını sağlamış olursunuz. Özellikle antistatik ve nefes alan malzemeleri tercih edebilirsiniz.


 
Geri
Üst