*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
bebek bisküvisi
bebek bisküvi tarifleri bebe bisküvisi tarifi bebek bisküvi tarifi vanilya yerine ne kullanabilirim bisküvisi tarifleri
Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.
Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)
Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bisküvi tarifi buldum.
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Afiyet olsun.
alıntı
Ben evde sürekli kurabiye, poğaça, tuzlu çubuk gibi atıştırmalıklar yaparak hazır bulundurmaya çalışıyorum. Bazen oğlum eline bir şeyler alıp yemek istediğinde ona veriyorum yada dışarıya çıkarken çantama atıyorum. Böylece yemesini istemediğim paketteki bisküvi vesaire şeyleri görüp istediğinde çantadan çıkarıp verme şansım oluyor.
Hazırladığım atıştırmalıklarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine pekmez yada akçaağaç şurubu kullanıyorum. Tat ve koku vermesi için kullanılan hazır şekerli vanilya tozlarından da artık almıyorum. Onun yerine aktardan aldığım saf vanilya tozunu yada vanilya çubuklarını kullanmayı tercih ediyorum. (Vanilya tozu çok yoğun bir tada sahip, bu nedenle çok az kullanılmalı)
Geçenlerde bir arkadaşımız bebe bisküvisi yerine ne kullanabilirim diye sorunca, elimdeki tarifleri gözden geçirdim ve bebeklere uygun güzel bir bisküvi tarifi buldum.
Bu bisküviyi kahvaltısına yada meyvesine katabilir, isterseniz de eline verip yedirebilirsiniz.
Bebe Bisküvimizin Malzemeleri
- 10 yemek kaşığı tepeleme un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 yumurta
- 1 tutam vanilya tozu
Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.
Afiyet olsun.
alıntı