bebegin düsme nedenleri nelerdir

ahueda

Aktif Üye
Üye
bebegin düsme nedenleri nelerdir
gebelikte bebek düsmesi bebek düsmesi belirtileri bebek düsme. Gebelikte düsük anne icin cok büyük bir aci kayip fakat unutmamak gerekir ki sagliksiz gebelikler düsükle sonuclanir ve herseyin hayirlsini istemek gerekir...
Meleklerim burdan diger konumuz gebelikte düsük nedenleri ve düsük cesitlerine bakabilirsiniz.

dusuk-abort-2d4.jpg


Bebek bekleyen tüm anne adayları, bebeğini düşürme korkusu yaşar, dileriz hiç bir anne adayı bebeğini kaybetmez ve sağlıkla kucağına alır ve mutluluğun tadını çıkarır.

Sevgili ideadiyet.com Kullanıcılarım, hamilelik ve düşük hakkında bilinmesi gerekenleri, bu yazımda siz değerli arkadaşlarımın bilgisine sunacağım dikkatlice okuyun..

Son adetin başlangıcından itibaren hesaplanan 20. hamilelik haftası öncesinde fetüsün vücuttan herhangi bir nedenle atılması olayına düşük adı verilir. Anne adayı hamile kaldığını hissettiğinde, bir kadın doğum uzmanına başvurması ve kontrol altına girmesi ilk yapılması gereken olaylardandır. Eğer hamilelikte sorun varsa ilk müdahaleler hemen çabuk bire şekilde yapılması mümkündür.

Düşük tehdidi, vajinal kanamanın oluşmasıyla başlar. Tüm hamileliklerin yüzde 30-40´ında oluşur. Bebek için risk teşkil edebilir. Bilinen hamileliklerin yüzde 15-20´si kendiliğinden düşükle sonuçlanır. Hamileliğin erken dönemlerinde, hamilelik hormonunun (BHCG) kan düzeyine bakılarak saptandığı durumlarda, düşük oranı yüzde 40´a kadar çıkabilir. Tüm düşüklerin yüzde 80´i ilk üç ayda gözlenir.

Düşüğün bir çok farklı durumu vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Anembryonik hamilelik : Hamilelik kesesinin gelişip, içinde fetüsün gelişmediği durumdur. Yapılan ultrasonda gebelik haftasına göre embriyo görülmesi gerekirken, embriyonun görülemez.

Engellenemeyen düşük : Kanama miktarının artıp, rahim ağzının inceldiği ve açıldığı, ancak henüz fetüsün atılmadığı durumdur. Bu dönemde çoğu hastada şiddeti giderek artan kramp şeklinde ağrı olur.

Tamamlanmamış düşük : Düşük işleminin henüz bitmediği, rahmin içinin tamamen boşalmadığı durumdur.

Tamamlanmış düşük : Düşük işleminin kendi kendine başlayıp bitmesi durumudur. Böyle bir durumda rahmin içi tamamen boşalmıştır.

Missed abortus : Anne karnında fetüsün öldüğü durumdur.

Tekrarlayan düşük : İkiden fazla düşük olması durumudur.

Düşük nedenleri :

Erken dönemdeki düşüklerin neredeyse yüzde 50´sine kromozom anormallikleri neden olabilir. Kromozom sayısının normalden
bir fazla yani 47 tane olduğu (Trizomi) veya kromozom sayısının normalden bir eksik olduğu (monozomi) durumlarda
düşük oranı ciddi derecede artış gösterir.
Diğer düşük nedenleri ise şöyledir :

-Daha önce yapılmış doğum sayısı
-Bebeğin yapısal anomalileri
-İleri anne ve baba yaşı
-Hormonal yetmezlikler
-Son doğumdan 3 ay içerisinde tekrar hamile kalınması
-Enfeksiyonlar
-Kontrolsüz tiroid ve şeker hastalığı
-Konnektif doku hastalıkları (bağ dokusu, deri, kemik hastalıkları)
-Kronik böbrek hastalığı
-İlaç, sigara, alkol ve diğer zararlı madde alışkanlıkları
-Aşırı kafein tüketimi
-Radrasyon
-Tekrarlayan düşükler
-Rahim içi yapışıklıklar, şekil bozuklukları ve rahim ağzı yetersizlikleri
-Annenin kanama-pıhtılaşma sistemindeki bozukluk ve düzensizlikler
-Genetik geçişli hastalıklar
-Çevresel etkenler

Önlemler :

Düşüklerin nedenleri ve yapılabilecekler konusunda bir sonraki gebelik oluşmadan doktora başvurmak ve altta yatan nedenin araştırılmasına fırsat vermek gerekir. Düşüğe neden olan etkenlerin birçoğunu zaman ve tetkik olarak gebelik sırasında gerçekleştirmek daha zor olduğundan, bir sonraki gebelik olmadan tanı ve tedavi yoluna gidilmelidir.

Hamilelik esnasında kanamanız olur olmaz hemen doktor aranmalıdır. Eğer ikinci veya üçüncü üç ayda kanama olursa, doktor kontrolünde yatmalı ve kanama durana kadar yataktan çıkılmamalıdır. Yorucu egzersiz veya ****** birleşme gibi her türlü fiziksel aktiviteye son verilmelidir.

Eğer kanama ve ağrı geçerse sağlıklı bir bebek dünyaya getirilebilir. Eğer bir düşük kaçınılmaz gibi görünüyorsa bunu öneleyebilmek için doktorların yapacağı çok az şey vardır. Komplet ve kısmi düşükler her zaman hastanede tedavi edilmelidir. Uzmanlar düşen bebeklerle ilgili hep şunu söylemektedirler: “Düşük olarak kaybedilen bebekler için anne baba adayları üzülmemelidir. Çünkü sağlıksız ve problemi olan bebekler düşer.”
 
Son düzenleme:
Geri
Üst