Bebeğin Doğum Kanalına Girmesi Nasıl Anlaşılır

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeğin Doğum Kanalına Girmesi Nasıl Anlaşılır
Bebeğin Doğum Kanalına Girmesi hakkında detaylı bir yazı sunacağım sizlere meleklerim. Hamileliğinizde bebeğinizle birlikte birçok şekilde siz de gelişirsiniz. Hamileliğinizde vücudunuzdaki değişim ve gelişimler yine aynı şekilde bebeğinizdeki oluşan değişim ve gelişimler illaki bir anne adayı olarak merak konusu olur. Aslında hamileliğinizin başından beri düşündüğünüz konulardan biri de doğumdur. Doğumum nasıl olacak bebek sağlıklı bir şekilde doğacak mı diye türlü türlü sorular aklınızdan geçer. Yani benim oldukça çok fazla soru aklımdan geçiyordu. Özellikle benim gibi ikiz hamilelik geçirenler varsa bu daha bir endişe verecektir anne adayına.

dogum nasil gerceklesir.jpg


Şimdi asıl konumuz olan bebeğin doğum kanalına inmesi, ne zaman iner, belirtiler var mıdır bu sorulara cevaplar sunalım. Bebeğin doğum kanalına girmesi durumu doğuma yaklaşırken bebeğin artık baş aşağı dönmesi ve doğum pozisyonunu almasıdır. Bu pozisyon onun dışarı kolayca çıkabilmesini sağlayacaktır. Gebeliğin artık son zamanlarında bebeğin içinde bulunduğu amniyon zarının açılıp su gelmesi an meselesi olur. Doğum kanalına giren bebeğin de artık bu ana çok yaklaştığının habercisidir. Bebeğin dünyaya gözlerini açabilmesi için bu kanaldan sorunsuz çıkması için geçmesi gereken yerdir bu kanal. Serviks, uterus, vulva ve vajinadan oluşan bu karmaşık yapı işte doğum denilen bu mucize oluşuma destek verecektir.

Bebeğin bu kanala inmesiyle doğumun yaklaşma durumunu doktorlar genelde elle muayene ile bilirler. Buna derecelendirme yaparak artık doğumun ne zaman gerçekleşeceğini bilirler. -3 ve +3 seviyeleri arası 0 da dahil olmak üzere bir anlamı vardır. Bu seviyeler bebeğin baş seviyesidir. Örneğin +2 seviye doğuma çok az kaldığı +3 seviye ise doğumu gerçekleştirebileceği doğumun tamamlanabileceği anlamına gelmektedir. Yani gerekli görüldüğü durumda da kesi yapılarak doğum gerçekleşir. Bu son haftalarda artık amniyon sıvısının zarı her an patlayabilir su dışarı akabilir. Bu suyun dışarı boşalma durumu bazen çok yoğun bazen de idrar kaçırmışçasına az miktarda olabilir. Suyun boşalma durumunda mutlaka doktora yetişmeniz gerekmektedir.

Doğum kanalına giren bebek artık doğuma hazır hale gelir. Bu sırada anne adayında da bazı değişimler yaşanır. Angajman denilen bir durum vardır ki buna kelime anlamı olarak bağlama adı verilir. Tıpta ise anne adayının karnında birtakım değişiklikler meydana gelir. Bu göbek deliği ya da pubik simbiz adı verilen çatı eklem yerinden rahme kadar olan ölçünün değişimi söz konusu olmaktadır. Angajman aslında doğumun gerçekleştiğinin ilk aşamasıdır denilebilir. Angajmanın oluşması için bebeğin başının kanala girmiş olması gerekmektedir. Bu angajman denilen olayı tabii ki anne adayı farkedemeyecektir. Bu durum aslında anne adayına hem kolaylık hem zorluk sağlar. Doğum anında bebek doğum kanalına indiği için basınç azalacak ve rahat nefes alıp vermesi kolaylaşacaktır annenin. Zor kısmı da bebek aşağı olarak baskı yaparken idrar torbası, pelvise ve rektuma baskı olacak bu da zor bir duruma sokacaktır.

normal dogum.jpg


Artık doğuma yakın son haftalarda sık sık muayenelere çağırır doktorunuz. Bu sırada muayene sırasında yani doktorun ifadeleri önemlidir ki pelvise inmemiş olarak ifade ettiği durum henüz bebeğin aşağı inmemiş olduğu anlamına gelmektedir. Tabii bebek henüz pozisyon değiştirmemiş ise bu her an değişebileceği durumunu da unutmamak gerekir. Yani bebek bir günde pozisyonuna girebilir ve başı kanala girebilir. Bu son haftalarda kendinize dikkat etmelisiniz çünkü belki hazırlıksız bile yakalanabilirsiniz doğuma. Mutlaka doğum çantanız doğuma 1 ay kala hazır olsun. Doğum çantasını hala hazırlamadıysanız hazırlamak için bazı önerilerin bulunduğu yazımızı inceleyebilirsiniz. Bazı özel durumlarda ise doktorunuz bu bebeğin pozisyon değiştirmesini beklemeden sizi sezaryene alabilir. Sezaryen doğum ile ilgili bilgiler burada. Bu özel durumlar ya sizin ya da bebeğin sağlık durumunun riskli oluşundan kaynaklanabilir.
 
Geri
Üst