Bebeğim hafif bir sürtünmede cildi kızarıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Özlem asd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ö

Özlem asd

Forum Okuru
Bebeğim hafif bir sürtünmede cildi kızarıyor
Bebeğim hafif bir sürtünmede cildi kızarıyor bu normal mi

merhaba

bebeğim 5 aylık ve ben de bebeğim de beyaz tenliyiz bebeğime hafif bir cildine sürtüne olsa cildinde kızarma oluyor mesela babasının hafif sakalı var yüzünden yanağından öpse hemen kıpkırmızı oluyor 1-2 saat sonra geçiyor bu normal mi . ben yanağından biraz kuvvetli öpsem yine kızarıyor bu beni endişelendiriyor neden bu kadar hassas diye acaba kanında mı bir şey var yardımcı olur musunuz

Merhaba tatlım

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki endişelerin yersiz bu konuda bu kadar endişelenme çünkü bebek en az 6 aylık olana kadar cildi çok taze ve hassas olur cildi tam gelişimini sağlamamış olur ve dış etkenlerden çabuk etkilenir . Bebeğin babası yani eşinizin sakallıhaliyle bebeği öptüğünde bebeğinin cildinin kızarması çok doğal çünkü bebişinin cildihenüz tam olarak gelişmedi ayrıca normalde de sakallı biri 2-3 yaşında bir çocuğu öpse kızarır cildi çok fazla endişe edilecek bir şey yok ayrıca sakallı sakallı babası bebeği öpmesin işte. 6 aydan sonra cildi biraz daha gelişmiş olacak annesi merak etme çok fazla da endişelenme .