Bebeğe verilecek ek gıdalar ve hazırlanışı

mislinay

Yeni Üye
Üye
Bebeğe verilecek ek gıdalar ve hazırlanışı
bebeklere tereyağ verilirmi 3 aylık bebeğe ek besin verilirmi 4 aylık bebeğe ek gıda 3 pirinç unu 2 gıda





Eğer sütünüz artık bebğinizin beslenmesi için yetersiz geliyorsa ve bebeğinizin artık ek besin alma dönemi geldiyse,artık ek gıdaya başlamanız gerekiyor demektir.Bebeğinize vereceğiniz ek gıdalar,hazırlanışıyla minik melekleriniz için...








Muhallebi: 4-6. aydan itibaren başlanır. Genellikle akşam öğünlerinde yatmadan önce verilir.

Mama ile Muhallebi Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.

Malzemeler:
1 su bardağı su (200 ml)
3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
6 ölçek Devam Biberon Maması

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip, iyice karıştırılır.


Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 orta boy havuç
1 küçük patates
1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.


Meyve Suyu ve Püresi: 4-6. aydan sonra başlanır. Elma, şeftali gibi meyvelerin suları 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır ve yavaş yavaş artırılır.

Malzemeler:
½ elma veya armut veya şeftali

Hazırlanışı:
Meyve yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir ve tel süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir. Günlük 50 ml. civarında verilebilir. Bebek bunu rahatlıkla almaya başladıktan sonra püre şeklinde de verilebilir. Meyve suyu veya pürelerine şeker ilave edilmemelidir.


Yoğurt:5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.


Kahvaltı Karışımı: (6.aydan itibaren)

Malzemeler:
150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..

Yumurta önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.

Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7-8 ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne çıkartabilirsiniz.

10 ayından sonra tereyağ ve 1 yaşından sonra bal ilave edebilirsiniz.