Bayat Pideleri Nasıl Değerlendiriyorsunuz Melekler?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bayat Pideleri Nasıl Değerlendiriyorsunuz Melekler?
bayat pideden neler yapılır
bayat pidelerden ne yapılır
bayat pideleri nasıl değerlendiririm



Sevgili melekler, israftan her zaman kaçınmalı, elimizden geldiğince ne yediklerimizde ne de kullandıklarımızda israf etmemeliyiz. Ancak ne kadar dikkat etsek de, özellikle Ramazan sofraları için alınan pideler artabiliyor ve ertesi güne de bayatlamış olarak kalabiliyor. Eminim siz melekler bu bayat pideleri bir şekilde değerlendiriyorsunzudur. Ya kızartıp yağ sürüp sahurda tüketiyor, ya da yumurtalı olarak yağda kızartarak yiyorsunzudur. Bunlar bildiğimiz yöntemler. Peki ya sizin yapıp de bizim bilmediğimiz yöntemler? İşte bu topikte bunları paylaşalım istedik. Hem bayat pidelerimiz değerlensin, atmayalım, ziyan etmeyelim, hem de buradan paylaşmanın sevincini yaşayalım.

Hadi bakalım bayat pideyle yapılacak tarifler bekliyoruz sizlerden..:tik:

Mesela ilk tarifi ben vereyim, nette buldum, çok da mantıklı geldi :D:D



Bayat Pide Pizzası


bayat-pide-pizzasi-2f.jpg



Malzemeler

1 Adet Bayat Pide
2 Domates
4.5 Sivri Biber
Salam
Sosis
Mısır
Kaşar Peyniri
Sosu…
1 Domates Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Salça
Kekik
Tuz

Tarif

Öncelikle bayat pide iyice ıslatılır,diğer yandan sosu için domates rendelenir
içine salça kekik ve tuz konup iyice karıştırılır
bu sos ıslak pidenin üzerine sürülür.
Daha sonra bütün malzemeler pidenin üstüne konur ve 200 derecede pişirilir.
Tarif:Güler Sağlam
 
Kimse bayat pidelerini atmıyor, süper 🙂

Kızlar bayat pide ile çok güzel iskender kebap yapılır :D:D Eti dilediğiniz gibi alın (ister hazır döner, ister minik doğranmış kuşbaşı nasıl isterseniz), bir güzel pişirin kendi suyuyla az tereyağıyla. Sonra diğer tarafta salçalı domatesli baharatlı sos yapın. Pideleri minik kesin yayın servis tabağına, dökün etleri, üstüne bol salçalı sos, yanına da yoğurt. Buyrun size krallara layık bir yemek :D:D
 
Aklıma gelenleri sıralıyorum melekler :D:D

Bayat pideleri minik minik kesin ve fırın tepsisinde kıtır yapın. Ya da kestikten sonra tavada tereyağıyla kızartın. Buyrun size çorbaların üstüne kıtır ekmek :D:D
 
Bayat Pide Mücveri

çeyrek bayat pide
1 küçük kabak
yarım demet maydonoz
2 dal taze soğan
1 yk kadar köy peyniri
2 yumurta
yarım çay bard.süt
yarım çay k.kimyon
yeteri kadar tuz

YAPILIŞI:

kabağı rendeleyip suyunu sıkalım.üzerine kıyılmış taze soğan ve maydonozu ekleyelim.
bayat ekmeklerimizi iyice ufalayalım,yumurtayı kırıp sütü ekleyelim.
peyniri ve baharatları da ekleyip karışımımızı çatalla çırpalım.
2-3 yk kadar z.yağı koyduğumuz tavaya 1 er yk döküp arkalı önlü pişirelim...

Fatoşunmutfağı

bayat-pide-mucveri-10a.jpg
 
Pideli Alinazik


Malzemeler

2 adet tırnak pide veya bayat pide, ekmek
3 patlıcan
1 soğan
3 diş sarımsak
250 gr.kıyma
1 çorba k.salça
1 çorba k.tereyağı
1 kase yoğurt
1 tutam maydanoz
Sıvıyağ
Tuz,karabiber

Yapılışı

1 soğanı yemeklik kesin.3 diş sarımsağı ince olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın. Üzerine soğanı sarımsağı ve 250 gr.kıymayı ilave edip birlikte kavurun.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve kavurun.3 adet patlıcanı közleyin.

Patlıcanlar közelendikten sonra kabuklarını soyun ve patlıcanları küp olarak kesin.Tavaya patlıcanları alın ve patlıcanları soteleyin.2 adet tırnak pideyi veya bayat ekmeği ilk önce ıslatın.Daha sonra fırına verin.Pideyi küp olarak kesin.Servis tabağına pideleri yerleştirin.Pidenin üzerine yoğurt ilave edin.Yoğurdun üzerine kavrulmuş kımayı ilave edin.Kımanın üzerine ince kıtılmış olam mydanozu ilave edip servis edin.
 
Bayat Pide Böreği

Önce bayat pideleri dilimleyin.
Pişen böreği kestiğiniz boyutlarda parçalara ayırın.
Bir kapta bir miktar sütü, parçalanmış beyaz peyniri, bir adet yumurtayı, biraz kıyılmış maydonozu ve bir tatlı kaşığı sıvıyağı karıştırın.
Dilimlediğiniz pideleri bu karışıma yatırıp yumuşamalarını ve karışımı içine çekmelerini bekleyin.
Fırın tepsisini yağlayıp pideleri dizin.
Kalan karışımı üstüne gezdirin, ama peynir ve maydonozları kaşıkla alıp koyun, sıvı kısmını çok fazla dökmeyin.
Fırına verin ve afiyetle yiyin..
 
Geri
Üst