batırık yemeğini biliyor musunuz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esena

Aktif Üye
Üye
batırık yemeğini biliyor musunuz
batırık

Malzemeler

2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşilsoğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydi~ehir e aittir. Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur
 
Ce: batırık

güzel bir tarife benziyo canım denerim ben severim böyle yeni lezzetleri tatmayı eline sağlıkkkkk
 
Ce: batırık

tavsiye edrim denemeye değer gerçekten hoş bi lezzet
 
Ce: batırık

batırık bizim yöreye ait bir lezzettir ve ben çok seviyorum ama birçok kişi aa bu nee oda yenirmi desede inanın ben batırığı içtimmi en az iki tabak içerim bunun yanında sulandırmadan köfte şeklindede yiyebilirsiniz😉ama gerçekten iyi yapıldığı ve malzemenin iyi kullanıldığı taktirde çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor tavsiye ediyorum😉
 
Ce: batırık

slm arkadaşlar bende mersinliyim.batırığı ilk gördüğümde bu ney demişdim (butun yemek artıklarını toplarsınız ya bır yerde aynen oyle goruntusu vardı) sonra bırgun tadına bakdım ve o gun bu gundur batırığı her yedğimde 2 tabak yerim .özellikle yazın buz gibi suyla sulandırınca harika oluyor.birde üstüne kara lahanayı haşlıyıp dokunce süper oluyor.arkadaşlar ya fasda ne bulgur ver ne tahın biriniz yapsanızda göndersenız.ben burda sulandırırım.ayyyyy anlattıkca ıyıce canım ısdedı.kısacası deneyın tavsıye ederım.....🙂
 
Ce: batırık

karamel bu arada hemşeriyiz canım bende mersin merkezde oturuyorum😉
 
Geri
Üst