Bu konu; Bardak Baklava Tarifi hakkınd bilgiler vermektedir.
Sevgili melekler, her ne kadar ramazan ve
kurban bayramı geçmiş olsa da baklavanın yeri biz Türkler için bambaşka. Misafirliğe giderken, bir misafir geleceği zaman ilk akla gelen tatlı baklava olur. Hele bir de bu tatlı evde açılırsa tadına doyum olmaz. Biz de bu sayfamızda bardakla şekil verilen bardak baklava tarifiyle sizlerleyiz...
Malzemeler:
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
İçi için ;
Kırılmış fındık
Eritilmiş margarin (150 g kadar)
Şerbeti için ;
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için;
1 paket margarin (250g)
100 gram tereyağı
Yapılışı:
Hamur için sayılan malzemeler karıştırılarak hamur kulak memesi kıvamına getirilir. 12 eşit parça bezeye ayrılır. Bezelerden bir tanesi iyice açılarak bir yere serilir. İkinci bezede açılarak ilk açılan hamurun üzerine serilir. Üzerine eritilmiş yağ gezdirilir (sürmeye gerek yok ) ve fındık serpilir. Üçüncü hamurda açılarak üzerine serilir ve bunun da üzerine yağ gezdirilir ve fındık serpilir. İki parmak genişliğinde katlanır yassı olacak şekilde katlanır. Rulo yapmayın köşeli olacak. Su bardağı ile ay şeklinde kesilerek sıra ile bozmadan dizilir. Bu şekilde diğer bezelerde hazırlanır ve tepsiye dizilir.Üzerine margarin ile tereyağ eritilerek dökülür ve 200 derecede 1 saat daha sonrada 250 derecede 1 saat pişirilir. Şerbeti için şeker ve su kıvamı koyulaşana kadar yarım saat kısık ateşte kaynatılır ocaktan almaya yakın limonu ilave edilir. Baklava fırından çıkar çıkmaz sıcakken sıcak olan şerbet üzerine dökülür. Her ikisi de sıcak olacak. Afiyet olsun…
Not: Baklava uzun sürede pişecektir. Dilimler iyice pişip birbirinden ayrıldığında fırından alabilirsiniz.