banyonuzda hijyen için tavsiyeler

elmalı kurabiye

Yeni Üye
Üye
banyonuzda hijyen için tavsiyeler
domestosun zararları domestos zararları
Elinizde deterjanlar süngerler fırçalarla mı dolaşıyorsunuz banyoda hijyen saglamak için. Herzaman ışıl ışıl parlamasını istiyorsunuz degil mi ? Ama ne yaparsak yapalım görüntü güzel olsada mikroplar tamamen ölmemiş oluyor bazen işte gercek hijyen için ipuçlar.........



vit0054-3438.jpg




BANYO MİKROPLARI HER YERDE
Kötü haber banyonuzda birçok mikrop olabilir. Gerçekte vücudunuzda birçok mikrop olabilir. New York Üniversitesi Tıp Merkezi, Tisch Hospital Mikrobiyoloji ve Bağışıklık Direktörü Dr. Philip M. Tierno, insan bedenindeki hücrelerde de çok fazla mikrop olduğunu belirtiyor ve ekliyor; "Vücudumuzdaki hücrelerin yüzde 90'ı aslında mikrop hücreleridir. Mikroplardan uzak duramaz ve köpük içinde yaşayamayız. Çoğu mikroplar bizim için zararsızdırlar."

ZARARLI OLANLARDAN BAZILARI BANYONUZDA OLABİLİR Mİ?
Zararlı mikroplar
Gastrointestinal yani mide ve barsaklarla ilgili virüsler mide sorunlarına neden olabilir. Bunlar norovirüs içerir ve alafranga tuvaletinizin oturduğunuz yerinde ortaya çıkabilir. Gastrointestinal virüsler, kolayca yayılabilir ve sert zeminler üzerinde bir hafta kadar kalabilir.

Enterik patojen ise, kirli, iyi yıkanmamış yiyeceklere yayılabilir. Bu hastalık yapıcı mikrop E. coli, salmonella, shigella ve campylobacter (Spiridaceae ailesinden bakteri türü. Bunlar gram (-), virgül şeklinde çok hareketli ve insan ve hayvanlarda enfeksiyonlara neden olan çubuk (baton) lardır) içerir. E. coli 0157:H7 olarak adlandırılan mikrop ishal veya kanamalı ishale neden olabilir. Restoranlardan bulaşabilen bu bakteri çocuklar ve yetişkinler için öldürücü olabilir.

Deri ve solunum organizmaları, staphylococcus aurea "staph" bacterisi gibi antibiyotiklere dirençli MRSA ve Group A Strep, flesh-eating bacteri olarak bilinir. Dermatophitic fungi mikrobu atletlerin ayağı gibi unsurlarla bulaşabilir. Banyoda yalınayak dolaşma bulaşma yollarından biridir.

Diğer residual fungi mikrobu duşlarda yerleşir ve temizleyici maddelerde küf, siyahlaşma olarak belirtilir. Bunlar enfeksiyona sebep olmaz ancak exacerbate astım ve allerjenlere neden olabilir.

Banyonuzu boşaltmadan önce mikropları azaltmak için yapmanız gerekenleri öğrenin. Tüm mikroplardan banyoda yüzde 1 -2 oranında olması hastalanmanıza neden olabilir. Yiyeceklere ve el temizliğine dikkat ederseniz riski aza indirebilirsiniz.

BANYONUZU NASIL TEMİZ TUTARSINIZ?
Banyo temizliği için birkaç kurala önem vermelisiniz. Tuvaleti kullandıktan sonra mutlaka kendinizi de temizleyin.

- Banyonuzu düzenli temizleyin. Banyo zeminini, sert yüzeyleri, lavaboları dezenfekte bir temizleyici ile en az haftada bir temizleyin. Yapamıyorsanız ayda bir yapın.

- Evinizde siz ya da ailenizden biri kusuyor ya da ishal ise, tuvaleti veya banyoyu kullandıktan sonra temizleyin.

- Banyo temizliği için doğru temizleycileri kullanın. Uzmanlar banyo temizliğinde en iyi dezenfektanın çamaşır suyu olduğunu belirtiyor. Temizlik suyunuzun yüzde 10'una çamaşır suyu ekleyin. Sulandırılmış olanlar yerine kendiniz hazırlayın. Birkaç saat içinde herhangi bir mikrop çiçeklerde bile üreyebilir. Bu nedenle sulara klor tableti ekleyebilirsiniz. Temizlik kovanızı sabun, çamaşır suyu ve su ile doldurun, 10 dakika beklettikten sonra banyonuzu fırçalayın, silin.

- Duşakabin duvarlarınızın küf ve mantarlanmasını önlemek için duvarları 15 günde ya da ayda bir temizleyin. Perdelerinizi de sık sık yıkayın. Gerekirse 6 ayda bir değiştirin.

- Çeşmelerden kapı kollarına kadar her yeri çamaşır suyu veya benzer bir temizleyici ile temizleyin.

- Süngeri tekrar tekrar kullanmayın. Bakteriler süngerde tekrar çoğalabilir. Bunun yerine ucuz sünger alın ya da eski havlu, bez parçaları kullanıp atın. Küvet, lavabo gibi yerlerin temizliği kişisel hijyen için önemlidir.

- Tuvalatten sonra ve dişlerinizi fırçalamadan önce ellerinizi yıkayın. Sifonu çekerken tuvaletinizin kapağını kapatın.

- Hastalıklardan sonra kullandığınız diş fırçasını atın.



 
banyo temizliği gerçekten çok önemli hele benim gibi temizlik canavarı için 😀 Ben hergün çamaşır suyuyla banyomu siliyorum sadece eşimle ben yaşıyoruz ama olsun hijyen her zaman heryerde gerekli 🙂
 
Bende banyo ve lavabo temizliğine çok önem verenlerdenim, banyo, tuvalet ve lavabo her gün yıkanmalı ve kuru olmalı, bu konuda çok hassas biri olarak;
Benimde size önereceğim en iyi tavsiye; Domestos ultra wc temizleyici, ovmanıza gerek yok, dökün ve bir kaç saat sonra durulayın. Durulama sonrası ışıltılı temizliği göreceksiniz 🙂

Cif'in çamaşır suyu katkılı serisi, şişesi koyu mavi olan, bu da lavabo ovmak için bire bir, üstelik kokusuna hastayım 😀 Bende deterjan ve sabun kokusu tutkusu varda :D:D
 
Bakteriler sadece banyoda veya mutfaktaki yüzeylerde değil her yerde hatta çamaşırlarda bile var. Biz hep çamaşırlarımızdaki lekeler ve kir çıkınca temizlendi sanıyoruz ama aslında bakterilerin çamaşırlardan arındırılması sert yüzeylerden arındırmaktan çok daha zor. Ben hijyen için zaten Domestos kullanıyordum ama artık çamaşırlar içinde hijyenik leke çıkarıcısı kullanmaya başladım. Düşünsenize giydiğiniz kıyafet temiz gibi ama üzerinde bakterilerin kalmış olması ne kötü birşey.
 
Evin her alanındaki hijyen benim için önemlidir. Genel temizlikte mutlaka çamaşır suyu kullanıyorum. Banyo ve tuvalet temizliğinde de kireç çözücü ve çamaşır suyu. Bu ikisi olmazsa banyo ve tuvaletteki sararmalar, kireç kalıntıları geçmiyor. Dünyayı en çok titiz kadınlar kirletiyor. Özellikle çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanarak. Ama ne çareki bunlar olmadan da maalesef hijyeni sağlamak mümkün değil. Çamaşır suyu olmadan temizlik düşünemiyorum :/
 
Geri
Üst