BeyazMelek
Daimi Üye
Bamya turşusu nasıl yapılır?
Bu konu; bamya turşusu ile ilgili bilgi vermektedir.
Bamyanın her halini severim diyen meleklerimiz içim bamya turşusunun yapımını sunuyoruz. Bamya turşusu kış aylarında ziyafet sofralarınızı şenlendirecek görüntüsüyle beğeni toplayacaktır. Yapımı çok da zor olmayan bu turşuyu görüntüsüne bakarak ben de denemeyi düşünüyorum 😀 Şimdiden yapacak olan meleklerimize afiyet bal şeker olsun diyorum
Malzemeler ( 1 kg.lık konserve kavanozu için)
Yarım kg. taze Bamya
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarmısak
Bamya turşusu nasıl yapılır?
Bamyaları yıkayıp, başlarını koni şeklinde kesin.
Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun dibine ortadan ikiye bölerek 2 diş atın.
Bamyaları kavanoza yerleştirin. Aralarına ve en üstüne de sarmısak koyun.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyi bamyaların üzerine dökün.
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üzerine çıkana kadar doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
Bamya turşunuzu yemek için en az 10 gün bekleyin.
Turşunuzu açtıktan sonra dolapta veya soğuk bir yerde muhafaza edin.
Bamya turşusunun suyu kurulduktan sonraki ilk 10 gün içinde salyalı olur. 10 günden sonra giderek su normal turşu suyu halini alır.
Bamyanın her halini severim diyen meleklerimiz içim bamya turşusunun yapımını sunuyoruz. Bamya turşusu kış aylarında ziyafet sofralarınızı şenlendirecek görüntüsüyle beğeni toplayacaktır. Yapımı çok da zor olmayan bu turşuyu görüntüsüne bakarak ben de denemeyi düşünüyorum 😀 Şimdiden yapacak olan meleklerimize afiyet bal şeker olsun diyorum
Malzemeler ( 1 kg.lık konserve kavanozu için)
Yarım kg. taze Bamya
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarmısak
Bamya turşusu nasıl yapılır?
Bamyaları yıkayıp, başlarını koni şeklinde kesin.
Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun dibine ortadan ikiye bölerek 2 diş atın.
Bamyaları kavanoza yerleştirin. Aralarına ve en üstüne de sarmısak koyun.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyi bamyaların üzerine dökün.
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üzerine çıkana kadar doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
Bamya turşunuzu yemek için en az 10 gün bekleyin.
Turşunuzu açtıktan sonra dolapta veya soğuk bir yerde muhafaza edin.
Bamya turşusunun suyu kurulduktan sonraki ilk 10 gün içinde salyalı olur. 10 günden sonra giderek su normal turşu suyu halini alır.