T
TİTAN
Forum Okuru
Bamya Derin Dondurucuya Nasıl Konulur ?
bamya derin dondurucuda nasıl saklanır
bamya nasıl saklanır
Sevgili melekler, bu aydan başlamak üzere ufak ufak kış hazırlıklarına başlıyoruz melekler 🙂 İlk olarak çıkan ve biten bezelyeler dondurucularda ki yerlerini aldı. Bundan sonra da yeşil fasülye, domates, bamya ve barbunya derin dondurucu için hazırlanıp saklanacak. Biz bu yazımızda bamya derin dondurucuda nasıl saklanır, hangi işlemlşerden geçirilir bu konuda bilgiler vereceğiz sizlere.. 🙂
Bamyaları yıkayın. Baş kısımlarını bıçak yardımıyla, derine inmeden ve dairsel hareketle (çeperini sıyıracak biçimde) soyun. Bamyaları fotoğraftaki gibi soyun. (Solda artık kısım. Sağda soyulmuş bamya) Soduğunuz tüm bamyaları içine yarım limon sıkılmış soğuk su dolu geniş bir kaba koyun. 2- 3 saat suda bekletin. Bamyanın yapışkanlı sıvısını gidermek için muslukta bol su ile yıkayın. Ayrı bir tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ damlatın. Ardından tencerenizin alacağı kadar bamya koyun. Üzerine bir adet orta boy domates rendeleyin. Pişirirken bamyaların dağılmaması için ara ara karıştırın. Rengi hafif sararınca, çok kavrulmasını beklemeden ocaktan alın. (Ortalama 5- 7 dakika) Pişirirken kesinlikle tuz koymayın (Donmayı zorlaştırır) Soğumasını bekleyin (Ortalama 1 saat) Hafif su salmış ise süzgece koyarak suyun süzülmesini sağlayın. Bir pişirimde ne kadar tüketecekseniz o miktarda bamyaları ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyun. Ağızlarını bağlayın. Bağladığınız poşetleri, elinizle çok hafif bastırarak (poşetler yassı olacak şekilde) dondurucuya yerleştirin.
ÖNEMLİ NOTLAR:
* Bamyaları gereğinden çok pişirmeyin (Ortalama 5- 7 dakika olmakla birlikte, işareti sararmasıdır.
* Bamya poşetlerini dondurucuya koyarken çok bastırmayın. Hafif yassı olacak şekilde elinizle yumuşak hareketlerle peşete şekil verin.
* Bamya pişimi sırasında tuz atmayın. Atarsanız donmaz.
bamya nasıl saklanır
Sevgili melekler, bu aydan başlamak üzere ufak ufak kış hazırlıklarına başlıyoruz melekler 🙂 İlk olarak çıkan ve biten bezelyeler dondurucularda ki yerlerini aldı. Bundan sonra da yeşil fasülye, domates, bamya ve barbunya derin dondurucu için hazırlanıp saklanacak. Biz bu yazımızda bamya derin dondurucuda nasıl saklanır, hangi işlemlşerden geçirilir bu konuda bilgiler vereceğiz sizlere.. 🙂
Bamyaları yıkayın. Baş kısımlarını bıçak yardımıyla, derine inmeden ve dairsel hareketle (çeperini sıyıracak biçimde) soyun. Bamyaları fotoğraftaki gibi soyun. (Solda artık kısım. Sağda soyulmuş bamya) Soduğunuz tüm bamyaları içine yarım limon sıkılmış soğuk su dolu geniş bir kaba koyun. 2- 3 saat suda bekletin. Bamyanın yapışkanlı sıvısını gidermek için muslukta bol su ile yıkayın. Ayrı bir tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ damlatın. Ardından tencerenizin alacağı kadar bamya koyun. Üzerine bir adet orta boy domates rendeleyin. Pişirirken bamyaların dağılmaması için ara ara karıştırın. Rengi hafif sararınca, çok kavrulmasını beklemeden ocaktan alın. (Ortalama 5- 7 dakika) Pişirirken kesinlikle tuz koymayın (Donmayı zorlaştırır) Soğumasını bekleyin (Ortalama 1 saat) Hafif su salmış ise süzgece koyarak suyun süzülmesini sağlayın. Bir pişirimde ne kadar tüketecekseniz o miktarda bamyaları ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyun. Ağızlarını bağlayın. Bağladığınız poşetleri, elinizle çok hafif bastırarak (poşetler yassı olacak şekilde) dondurucuya yerleştirin.
ÖNEMLİ NOTLAR:
* Bamyaları gereğinden çok pişirmeyin (Ortalama 5- 7 dakika olmakla birlikte, işareti sararmasıdır.
* Bamya poşetlerini dondurucuya koyarken çok bastırmayın. Hafif yassı olacak şekilde elinizle yumuşak hareketlerle peşete şekil verin.
* Bamya pişimi sırasında tuz atmayın. Atarsanız donmaz.