balkabağı çorbası
Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor.
Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için hazırlarken en son içine süt ilave ederseniz daha lezzetli oluyor(Bir yaşının altındaki bebeklere inek sütü önerilmiyor) . Ayrıca balkabağını buharda pişirip de yedirebilirsiniz.
Balkabağı çorbasının malzemeleri
1 çorba kasesi küçük küp küp doğranmış balkabağı
1 küçük doğranmış patates
1 halka soğan (lezzet vermesi için)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri)
su
Çorbamızın Yapılışı
Zeytinyağ hariç bütün malzemeyi üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile tencereye koyup, kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı tel süzgeçten geçirin. Fazla koyu olmıyan bir bal kabağı püresi elde edeceksiniz. Bu püreyi olduğu gibi bebeğinize yedirebilirsiniz yada bir miktar sıcak su katıp bir taşım daha kaynatabilirsiniz.
aLıntı