Balık yanında yoğurt yenmeli mi?
balık yanında ne yenir balık yedikten kaç saat sonra yoğurt yenir yoğurt yedikten kaç saat sonra ile yenirmi balıkla yenirmi
Balık yerken insanın canı serin birşeyler çeker😀Mesela ben balık yedikten sonra ayran içmeyi çok istiyorum ama tereddüt ediyorum acaba zehirlenirmiyim diye??Sonra suya talim ediyorum🙂Artık balık yanında değil ayran içmek yoğurt bile yiyicem
Balık yanında yoğurt yenmeli mi?
Çanakkale - Avlandıktan sonra kısa sürede tüketilen balığın yoğurt ile birlikte yenmesinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilemediği ifade edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Berik, çabuk temizlenmeyen, çabuk tüketilmeyen ve uygun koşullarda saklanmayan balıklarda bakteri oluşumunun hızlandığını söyledi.
Berik, iyi koşullarda saklanmayan ve yakalandıktan sonraki 3 gün içinde tüketilmeyen balığın yoğurt, peynir ve şarapla yenmesinin histamin zehirlenmesine yol açtığını belirtti. Toplumda, ''balıkla yenen yoğurt zehirler'' diye bir inanış olduğunu ifade eden Berik, ''Balığın tazeliğini koruyabilmesi için yakalandığı andan itibaren birçok kurala dikkat edilmesi gerekiyor. İlk önce, balık yakalandıktan kısa bir süre sonra öldürülmelidir.
Balığın uzun süre can çekişerek ölmesi, etinde farklı reaksiyonlara neden olur. Bu reaksiyonlar balığın taze kalmasını önler. Balık, iyi koşullarda güneş görmeyecek şekilde saklanmalıdır. En geç 3 gün içinde tüketilmelidir. Bu koşullarda yoğurtla birlikte yenen balık insan sağlığını olumsuz yönde etkilemez'' dedi,
Berik, balığın tazeliğini koruyabilmesi için petrol ürünü olan poşetlerde satılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Balık yanında yoğurt yenmeli mi?
Çanakkale - Avlandıktan sonra kısa sürede tüketilen balığın yoğurt ile birlikte yenmesinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilemediği ifade edildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Berik, çabuk temizlenmeyen, çabuk tüketilmeyen ve uygun koşullarda saklanmayan balıklarda bakteri oluşumunun hızlandığını söyledi.
Berik, iyi koşullarda saklanmayan ve yakalandıktan sonraki 3 gün içinde tüketilmeyen balığın yoğurt, peynir ve şarapla yenmesinin histamin zehirlenmesine yol açtığını belirtti. Toplumda, ''balıkla yenen yoğurt zehirler'' diye bir inanış olduğunu ifade eden Berik, ''Balığın tazeliğini koruyabilmesi için yakalandığı andan itibaren birçok kurala dikkat edilmesi gerekiyor. İlk önce, balık yakalandıktan kısa bir süre sonra öldürülmelidir.
Balığın uzun süre can çekişerek ölmesi, etinde farklı reaksiyonlara neden olur. Bu reaksiyonlar balığın taze kalmasını önler. Balık, iyi koşullarda güneş görmeyecek şekilde saklanmalıdır. En geç 3 gün içinde tüketilmelidir. Bu koşullarda yoğurtla birlikte yenen balık insan sağlığını olumsuz yönde etkilemez'' dedi,
Berik, balığın tazeliğini koruyabilmesi için petrol ürünü olan poşetlerde satılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.