H
hülya18
Forum Okuru
bal yemenin faydaları! kızlar muhteşem bir velinimet bu yaa :)
bal yemenin faydaları
bal yemenin faydaları,bal yemek,bal yetiştiriciliği,bal nasıl olur,bal nasıl süzülür
AL: Bir bitki olmamakla birlikte, tam bir şifa kaynağı ve doğal bir ilaç olan Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden imal edilen çok faydalı bir besindir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. 450 gramlık saf balı elde edebilmek için yaklaşık
Muhakeme.net - Bal yemenin faydalari
olarak 17.000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir.
Balın Faydaları: Bal çok iyi bir enerji kaynağıdır. Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır. İdrar söktürücüdür. Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır. Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler. Damar sertliğine karşı faydalı olur. Soğuk algınlığına şifadır. Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır. Bala tuz katılıp yenirse balgam söktürür. Bal, Sarılığa iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? Sindirime gerek kalmadan direk kana karışır. Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir. Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir. Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır. Çay ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Uyarı: Bebeklere 1 yaşına kadar bal yedirilmemesi tavsiye edilmektedir.
bal yemenin faydaları,bal yemek,bal yetiştiriciliği,bal nasıl olur,bal nasıl süzülür
AL: Bir bitki olmamakla birlikte, tam bir şifa kaynağı ve doğal bir ilaç olan Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan özlerden imal edilen çok faydalı bir besindir. Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. 450 gramlık saf balı elde edebilmek için yaklaşık
Muhakeme.net - Bal yemenin faydalari
olarak 17.000 balarısının 10 milyon çiçeği ziyaret etmesi gereklidir.
Balın Faydaları: Bal çok iyi bir enerji kaynağıdır. Besleyici değeri çok yüksek olan Bal, kansızlar için kan deposudur. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Boğaz ağrılarına ve iltihaplara şifadır. İdrar söktürücüdür. Mide ve bağırsaklardaki yaralara ve karın ağrısına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır. Kanı temizler, kan dolaşımını düzenler. Damar sertliğine karşı faydalı olur. Soğuk algınlığına şifadır. Ballı süt bağırsak parazitlerini düşürmekte yararlıdır. Bala tuz katılıp yenirse balgam söktürür. Bal, Sarılığa iyi gelir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Bal Nasıl Tüketilir ve Kullanılır? Sindirime gerek kalmadan direk kana karışır. Özellikle ılık su ile şerbet yapılıp içilirse birkaç dakikada kana karışıp vücuda enerji verir. Bal yenebileceği gibi cilde ve yaralara da sürülebilir. Şerbeti ile gargara yapılırsa boğazları rahatlatır. Çay ve süt gibi içeceklerde şifalı bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Uyarı: Bebeklere 1 yaşına kadar bal yedirilmemesi tavsiye edilmektedir.