çubuk kraker diyeti baharatlı çubuk kraker tarifi tuzlu tarifleri tuzlu tarifi
Görünümü ve lezzetiyle size özel bir tat
Malzemeler:
4 adet milföy hamuru
toz kırmızı biber
karabiber-tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı mısır
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal taze nane
Hazırlanışı:
Milföy hamurunu tezgaha un serperek merdaneyle mevcut ebatının yüzde elli kadar enine boyuna genişletiyoruz. Üzerine fırça yardımıyla yağ sürüp, ardından toz kırmızı biberi, karabiberi, kekiği serpip, bir parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler halinde kesiyoruz. Kestiğimiz hamuru elimize alıp iki ucuna bastırıyoruz. Hamurun tamamına bu işlemi uyguladıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz.
Sosun hazırlanışı: Küçük bir tavayı ocağa alıp, zeytinyağını, biber salçasını, mmısırı rendelenmiş domatesi, minik doğranmış sarımsağı tuzu ilave edip 3 dk. kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. İçine ince doğranmış taze nane yada taze fesleğen ilave edip karıştırıyoruz ve küçük servis kasesine alıp kenarlarını fesleğen yada nane yapraklarıyla süslüyoruz.
Fırında pişitilen çubukların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ayaklı şık bardaklara doldurup servis yapıyoruz. İsterseniz tabağın kenarını sosa batırıp yenebilecek sebzeler koyabilirsiniz.