Bademli Pilav
bademli pilav
En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır...
MALZEMELER
Bademli pilavın yapılışı
En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır...
MALZEMELER
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir)
- 1 çay bardağı kabuksuz badem
- bir tutam maydanoz
- tereyağı,zeytinyağı,tuz
- bir tatlı kaşığı toz şeker
Bademli pilavın yapılışı
- Önce pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın
- Ilık suda 1 saat kadar bekletin
- Tereyağı ve zeytinyağını tencere alıp eritin
- Üzerine süzülmüş pirinçleri döküp 2-3 dakika kavurun
- şekeri,tuzu ilave edip,suyunu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca ağzını kapatın,altını kısın suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu arada bademleri çok az yağla beraber tavada kızartın,pilava ilave edin.En son küçük doğranmış maydanozuda katın.
- Pilavı servisten önce 15 dakika dinlendirin.