T
TİTAN
Forum Okuru
Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı
papağan balığı nasıl pişirilir
papağan balığı pişirilişi
Pek fazla sofralarımızda yer almayan bir balığın tarifini vermek istiyoruz sizlere melekler, papağan balığı. İsmi biraz alengirli olsa da denenmeye değer bir tarif diyoruz ve bademli erişte üzerinde safranlı papağan balığı tarifimize geçiyoruz
BADEMLİ ERİŞTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI
MALZEME:
2 adet 300 gr Papağan balığı filetosu,
4 tel safran,
1/2 limon suyu,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
200 gr kuru erişte,
30 gr badem file,
35 gr tereyağı,
tuz
biber
YAPILIŞI:
Balıklar derin bir kap içinde safran, zeytinyağı ve limon suyu ile 3 saat marine edilir Erişteler haşlandıktan sonra tava içinde badem ve tereyağ ile sotelenir Izgara papağan balığı bademli erişte üzerinde servis edilir
papağan balığı pişirilişi
Pek fazla sofralarımızda yer almayan bir balığın tarifini vermek istiyoruz sizlere melekler, papağan balığı. İsmi biraz alengirli olsa da denenmeye değer bir tarif diyoruz ve bademli erişte üzerinde safranlı papağan balığı tarifimize geçiyoruz
BADEMLİ ERİŞTE ÜZERİNDE SAFRANLI PAPAĞAN BALIĞI
MALZEME:
2 adet 300 gr Papağan balığı filetosu,
4 tel safran,
1/2 limon suyu,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
200 gr kuru erişte,
30 gr badem file,
35 gr tereyağı,
tuz
biber
YAPILIŞI:
Balıklar derin bir kap içinde safran, zeytinyağı ve limon suyu ile 3 saat marine edilir Erişteler haşlandıktan sonra tava içinde badem ve tereyağ ile sotelenir Izgara papağan balığı bademli erişte üzerinde servis edilir