T
TİTAN
Forum Okuru
Badem Ezmeli Kek İle Parmaklarınızı Yiyeceksiniz İşte Tarifi
Badem Ezmeli Kek Tarifi
Badem Ezmeli Kek Yapılışı
Sevgili melekler, misafirlerinizi ağırladığınız şık sofralar için hazırlayabileceğiniz harika bir keke tarifi ile karşınızdayız 🙂 Bu yazımızda daha önce tatmadığınız bir lezzet badem ezmeli kek yapılışı hakkında bilgiler vereceğiz sizlere... 🙂
Badem Ezmeli Kek Malzemeleri:
4 Adet yumurta
9 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon kabuğu
90 gr badem ezmesi
3 Adet yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
1 Su bardağı un
125 gr margarin veya tereyağı
Tuz
Kavrulmuş badem
Badem Ezmeli Kek Yapılışı: 30 cmuzunluğunda, ince bir kek kalıbını yağlayın. Üzerine kavrulmuş ve kabukları soyulmuş badem serpiştirin. Unu badem ezmesi ile birlikte karıştırın. Bir sos tenceresinde yumurtalar, yumurta sarıları, şeker, vanilya, bir çimdik tuz ve limon kabuğ rendesini karıştırın. Karıştırarak pişirmeye başlamayın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Sos tenceresini ocaktan alıp, soğuyana dek karıştırmaya devam edin. Bu arada yağı eritin. Unu ve badem ezmesini yumurtalı karışımın içine ilave edin. Daha sonra margarini ekleyin. Karışımı kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, kalıbın içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra ters çevirip, bir fırın ızgarasının üzerinde tamamen soğutun.
Badem Ezmeli Kek Yapılışı
Sevgili melekler, misafirlerinizi ağırladığınız şık sofralar için hazırlayabileceğiniz harika bir keke tarifi ile karşınızdayız 🙂 Bu yazımızda daha önce tatmadığınız bir lezzet badem ezmeli kek yapılışı hakkında bilgiler vereceğiz sizlere... 🙂
Badem Ezmeli Kek Malzemeleri:
4 Adet yumurta
9 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon kabuğu
90 gr badem ezmesi
3 Adet yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
1 Su bardağı un
125 gr margarin veya tereyağı
Tuz
Kavrulmuş badem
Badem Ezmeli Kek Yapılışı: 30 cmuzunluğunda, ince bir kek kalıbını yağlayın. Üzerine kavrulmuş ve kabukları soyulmuş badem serpiştirin. Unu badem ezmesi ile birlikte karıştırın. Bir sos tenceresinde yumurtalar, yumurta sarıları, şeker, vanilya, bir çimdik tuz ve limon kabuğ rendesini karıştırın. Karıştırarak pişirmeye başlamayın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Sos tenceresini ocaktan alıp, soğuyana dek karıştırmaya devam edin. Bu arada yağı eritin. Unu ve badem ezmesini yumurtalı karışımın içine ilave edin. Daha sonra margarini ekleyin. Karışımı kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 45 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, kalıbın içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra ters çevirip, bir fırın ızgarasının üzerinde tamamen soğutun.