Bacağa neden kramp girer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Saynur@@@@
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Saynur@@@@

Forum Okuru
Bacağa neden kramp girer
Bacağa neden kramp girer ne yapmalıyım

selam
Bir haftadır gece yatarken ciddi bir bacak ağrısı ile acısı ile uyanıyorum bacağıma kramp giriyor bacağımı hareket ettiremiyorum Geçen gün çığlık çığlığa uyandın evde herkes odaya doluştu ne oluyor diye bacağımı bükemiyorum dedim bacağıma kramp girdi dedim babam ayağımın baş parmağını ileriye doğru iterek birazda masaj yaparak kitlenen kasım açtı. Bacağıma neden kramp giriyor bunun sebebi nedir bunu nasıl önleyebilirim

Merhaba Saynur

Bacağa kramp girmesinin bir sürü sebebi olabilir Bunlardan en önemlilerini saymaya çalışayım sana ; bence en önemlisi magnezyum ve potasyum eksikliği neden kaynaklanır , aşırı yorgunluk, ayakta uzun süre durmak gün içerisinde, bacak kaslarının aşırı zorlanması, yanlış oturma biçimleri, düz tabanlık, diyabet, susuz kalma, alkol ve aşırı kafein tüketimi gibi nedenleri sayabilirim.

Bence dediğim gibi büyük ihtimalle mineral eksikliği yani potasyum ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun için mineral alman'da fayda var. Bir hafta her gün maden suyu içersen de bu mineral eksikliğini gidermiş olursun. Bunun yanı sıra yatağa girmeden önce bacaklarını esnetmeye çalış hatta uyumadan önce sıcak bir duş alman da faydalı olur. Yatmadan önce bacaklarına kas gevşetici kremler sürebilirsin bu seni rahatlatacaktır.

Geri