Ayva tatlısı

AskinAy

Yeni Üye
Üye
Ayva tatlısı
* 2 ADET IRIBOY AYVA

* 20 YEMEK KASIGI SEKER (HER BIR YARIM AYVA ICIN 5 YEMEK KASIGI SEKER)

* YARIM CAY BARDAGI KADAR SU


Ayvalari iyice yikadiktan sonra ikiye bolerek kabuklarini soyup cekirdeklerini temizleyelim. ( cekirdeklerini ayiralim). Bir tencereye ayikladigimiz ayvalari yerlestirip, herbirinin uzerine 5'er yemek kasigi seker koyup onun uzerine de ayva cekirdeklerini koyalim (cekirdekleri tatliya renk verir, daha kirmizi olmasini saglar), suyuda ilave edip, mumkun olan en kisik ateste ayvalar yumusayincaya kadar pisirelim. Pistikten sonra ayva cekirdeklerini ayiklayarak bir servis tabagina alalim. Soguduktan sonra kaymak ile servis yapalim.
 
Geri
Üst