Ayva tatlısı (makbere)
ayva tatlisi ayva tatlısı ayvatatlısı ayvatatlisi
Sevgili makber için kayınvalidesine güzel bir menü hazırlamasına yardımcı tarifleri paylaşmaya başlıyorum melişlerim.Bu tatlı harika görünüyor ama ya 😀
AYVA TATLISI
Malzemeler:
Sevgili makber için kayınvalidesine güzel bir menü hazırlamasına yardımcı tarifleri paylaşmaya başlıyorum melişlerim.Bu tatlı harika görünüyor ama ya 😀
AYVA TATLISI
Malzemeler:
- 6 adet ayva
- 4 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- Bir çimdik tuz
- 1 adet ayva
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 12 tatlı kaşığı kaymak
- Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.
- Yayvan bir tencereyeayvaları diz.
- Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.
- 1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.
- Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.
- Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.
- Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.
- Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.
- Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).
- İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.
- Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.