Bu konu; ayva konservesi ile ilgili bilgi vermektedir.
Her mevsimin meyve ve sebzesini olması gerektiği zamanda tüketmeye çalışın meleklerim. Zamanı gelmeden yediğimiz meyve ve sebzelerin sağlığımız için pekte iyi olmayacağını unutmayın! Çok sevdiğiniz yaz meyvelerini kışın bulamıyorsanız yada mevsimi değil diye bazı meyvelerin özlemini çekiyorsanız kompostolarını yapabilirsiniz yada
konservelerini. Ben bu kış için vişne ve erik kompostosu yaptım ama ayva konservesi de şimdi pek bir güzel göründü :çapkın:
Malzemeler
4 adet iri ayva
6 bardak su
1 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu
Ayva konservesi nasıl yapılır?
Ayvaları güzelce yıkayıp,çekirdek yuvalarını çıkarın.
Kabuklarını soymadan hoşafa doğradığınız irilikte doğrayın.
Diğer tarafta tencereye suyu,limon suyunu ve şekeri koyup kaynamaya bırakın.
10 dakika kaynadıktan sonra,ayvaları içine atın.
10-15 dakikada bu şekilde pişirin.Ayvalar kaynamaya devam ederken,sıcak suyla çalkaladığınız kavanozlara ayvaları sularıyla beraber doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp,düz bir zeminde, bir örtünün üzerine ters çevirin.
Kavanozlar soğuduktan sonra,güneş görmeyen bir yere yerleştirin.