Vallahi biz bala karıştırıp yiyorduk ta buradakileri okuyunca iyi oldu artık avakadoyu daha düzgün şekilde tüketeceğiz başka tarifi olan var mı kızlar nasıl yiyebiliriz başka bu meyveyi sahi meyve dimi 😀
Bir gün pazarda dolaşırken, meyve tezgâhındaki avokadolar dikkatimi çekti. Baktıkça imrendim ve dayanamadım tezgâha yaklaştım. Çok merak ediyordum tadını. O zamana kadar hiç denememiştim. Pazarcı bana yumuşaklarından almamı önerdi. Bunun sebebini de sonradan öğrendim; Avokado yumuşak yenilirmiş, eğer sert olanlardan alınırsa da evde yumuşaması beklenirmiş.
Pazardan eve döner dönmez, Avokadonun kabuklarını soymaya başladım. Bu işlem çok fazla bir gayret gerektirmiyor, kabuklar kolay soyuluyor. Kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye böldüm. İçinden kocaman bir çivit çıktı. Yarısını tabağa koyup üzerine limon sıktım ve tattım. Ben hiç beğenmedim diyebilirim. Damak zevkime hitap etmedi. Avokadoyu diğer meyvelerle bir tutmamak lazımmış bunu öğrenmiş oldum.
avakadoyu nedense sevemedim tadına alışkın olmadığım için tuhafıma gitmişti sanırım birkez tadına baktım ama sevmedim bir arkadaşım sütlü bir karışım yapıyor atoma benzer avakadoda koyuyor bal falanda olunca içinde avakado tadını çok almayınca içebiliyorsunuz aslında hani bir laf var ya hangi meyve sebze sevilmiyorsa en faydalı onlardır diye😀
Avakadonun besleyici özelliği yüksek bir besin . Tadı herkesin damağına hitap etmeyebilir. En yumuşakların dan almak gerekli.Kabuklarını soyun,çatalla ezin.Üzerine az zeytinyağı ve limon ekleyerek tüketin.Dileyen sarımsakta ekleyebilir. Yok tadını sevmedim derseniz avakadoyu saç ve cilt bakın da kullanabilirsiniz..
Rica ederiz bizde konu açarken öğrendik. Nihayetinde Türkiye'ye şunun şurasında ne zaman girdi ki bilmiyoruz vallahi patates olsa neyse ama bu Avakado 🙂