Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti
aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure tarifi konumuzuda güncelliyoruz arkadaşlarım. Ayrıca aşure yapmanın fazileti hakkında da herkesin bilgi sahibi olduğunu düşünüyor ve aşure yapmanın sevabı da oldukça büyüktür biliyoruz. Şimdi ise sizlere aşure yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler sunuyoruz Melek'ler. Aşure püf noktası nedir diyenler sizleri buraya alalım ve aşure püf noktaları hakkında ki merakınızı giderelim 🙂 Buyrun Melek'ler, aşurenin püf noktaları sizleri bekler.


392124dca3a4e35935.jpg



Hz Nuh'un gemisinde yapıldığına inanılan ve Muhharrem ayının tatlısı aşurenin püf nokları...

" Aşurelik buğday, nohut, kuru fasulyeyi ayrı kaplarda ıslatın ve en az 6-8 saat suda bekletin.

" Toz şekeri arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Şekeri aşurenin pişmesine yakın koymalısınız. Yoksa şeker dibine çöküp yanmasına neden olur. Şeker koyduktan sonra sürekli karıştırarak pişirmelisiniz.

" Şeker yerine tatlandırıcı da kullanılabilir.

" Kuru incir ve kuru üzüm aşurenin rengini bozacağından önceden haşlayıp suyunu süzerseniz rengi daha iyi olacaktır.

" Kuru kayısıyı da doğrayıp üzerine suyu koyup bekletin. Aşureyi ocaktan olmadan 10 dakika önce içine koyun. Bu şekilde dağılmadan içinde daha güzel kalacaktır.

" Pişen aşureyi kaselere koymadan önce biraz tencerede bekletin ve sonra kaplara boşaltın.

" Aşurenizin çok güzel kokmasını isterseniz, benim annemim yaptığı gibi içine karanfil suyu koyun. 2 adet karanfili cezveye koyun bir taşım kaynatın ve süzüp bu mis gibi kokan suyu aşure tenceresine koyun.

" Aşurenizin renginin beyaz olmasını isterseniz içine 1-2 çay bardağı süt koyabilirsiniz.

Aslında aşureyi yapmak çok uzun sürmez. Sabahtan başlayan hazırlıkla, akşama komşularınıza ikram edebileceğiniz nefis bir aşure yapabilirsiniz.

Dağıtma işi küçükken bana düşerdi, benim de çok hoşuma giderdi doğrusu...

Bu arada kız çocuğu olan her ailenin evde aşure pişirmesi gerekiyormuş. Anadolu'da bir nineden öğrenmiştim. Sebebi kısmetli evlilik yapabilmesi olsa gerek.

Evet umarım bir dahaki aşure gününe kadar evlerimizden bolluk bereket eksik olmaz.
 
Geri
Üst