Armut suyunun faydaları nelerdir ? Armut suyu hangi rahatsızlıklara iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Armut suyunun faydaları nelerdir ? Armut suyu hangi rahatsızlıklara iyi gelir ?
Armut sevilen meyvelerden biridir. Armut yüksek oranda lif içeren lezzetli bir meyvedir. Çoğumuz armudu yiyerek tüketiriz. Peki hiç armut suyu içmeyi denediniz mi ? Armut Suyu sağlık faydaları sindirimi teşvik etmek, aşırı kanamayı önlemek, kanseri önlemek, kardiyovasküler sağlığı teşvik etmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, doku ve kasları güçlendirmek, kemik sorunlarıyla mücadele etmek, kansızlığı önlemek, Alzheimer hastalığıyla mücadele etmek, kilo kaybını desteklemek ve sağlıklı bir cilt sağlamaktır. Armutlar, yüksek lif içeriği, hayati besinler ve mineralleri nedeniyle vücudun genel sağlığı için mükemmeldir. Her gün sağlık faydalarından yararlanmak için bir armut tüketmek gerekir. Taze çıkarılan armut suyu en iyi sonuç için tüketilebilir. Armutta bulunan C vitamini, K vitamini ve bakırın varlığı, vücut hücrelerimize zarar veren serbest radikallere karşı savaşır. Armut suyunun sayısız faydaları için makalemizi okumaya devam edin.




armut suyu.jpg









Bağışıklık sisteminizi hazımsızlıktan arındırmaya kadar, armut suyu her şeyi yapabilir. Armut suyu, her bir organın işleyişini destekleyen önemli bir besin maddesi sunmaktadır. Bununla birlikte, vitaminleri, mineralleri ve besin maddelerini elde etmek için haftada en az üç ila dört bardak armut suyu tüketmeniz gerekir. Mide rahatsızlıklarını gözden kaçırmamalısınız çünkü ciddi bir sağlık problemine dönüşebilir. Beslenme uzmanları, sindirimi devam ettirmek için diyet liflerini günlük olarak tüketmeyi önerir. Armut suyunun düzensiz bağırsak hareketlerini düzenleyebileceğini öğrenmekten mutluluk duyacaksınız. Aynı zamanda yanma hissini ortadan kaldıran yatıştırıcı özellikler içerir.



Sağlığınız için gerekli bir mineral olan potasyum, vücudunuzdaki proteinleri ve kasları oluşturur. Vücudunuz ayrıca karbonhidratları glikoza dönüştürmeyi gerektirir. Elektrolit olarak kalpteki elektriksel aktiviteyi düzenler ve asit-baz dengesini sağlar. Bu bağlamda armut suyu tüketmek son derece faydalıdır. Doğal bir antioksidan olan C vitamini, vücudunuzu serbest radikallerden ve radyasyon ve egzoz dumanı gibi toksinlerden korur. Serbest radikallere ya da toksinlere aşırı maruz kalmak, yaşlanma sürecini hızlandırır ve potansiyel olarak hücre ölümüne ve DNA'nıza zarar verebilir. Buna karşılık, bu, kanser veya kalp hastalığı geliştirme riskinizi artırır. Kollajen üretiminde kullanılan C vitamini, cildin, tendonun, bağın, kan damarının, kıkırdağın, kemiklerin ve dişlerin korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda skar dokusu üretimi ile de yardımcı olur. Armut suyu tüketerek olası bu sağlık sorunlarından korunabilirsiniz.



K vitamini kan pıhtılaşmasına yardımcı olur. Sisteminizde yeterli K vitamini yoksa, anormal kanama ve morarma ve ayrıca yaralardan iyileşme güçlüğü yaşayabilirsiniz. K vitamini ayrıca vücudunuzun kalsiyum emmesine yardımcı olur ve güçlü kemikler ve sağlıklı dişlerin korunması için gereklidir. Armut suyu iyi bir K vitamini kaynağıdır.Enflamasyon, astım, artrit, Crohn ve sinüzit gibi pek çok hastalığın kökenindedir. Kronik iltihap, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bir vebadır ve bununla birlikte yaşadıklarını bile fark etmeyebilirler.Armut yüksek antosiyanin ve flavonol içerikleri nedeniyle antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Potasyum birçok vücut fonksiyonunda çok önemli bir mineraldir. Proteinler ve kas dokusu oluşturmaya yardımcı olur, vücudunuzun karbonhidratı kullanmasına yardımcı olur, çocukların normal büyümesine yardımcı olur, kalpteki elektrik aktivitesini kontrol eder ve asit-baz dengesini yolda tutar. Vücudun içindeki mineral seviyesine gelince sıradaki üç numaradır.Potasyum kalp sağlığını destekler. Beyin sağlığına yardımcı olur ve inme ile mücadeleye yardımcı olabilir. Kan şekerini düzenler. Potasyum, kaslarımızın işlevinde çok önemlidir. Aslında, kaslarımız onsuz hareketli zor zamanlar geçirirdi. Potasyum ayrıca vücutlarımızdaki su dengesini korur. Armut iyi bir potasyum kaynağıdır.




C vitamini bir antioksidan görevi görür ve birçok vücut işleminde rol oynar. C vitamini, vücudun hemen her işlevinde bir şekilde yer alır. Vücudumuza zarar veren çevremizdeki serbest radikalleri veya toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Armut iyi bir C vitamini kaynağıdır.Armutlar, suda çözünebilir liflerin mükemmel bir kaynağıdır. A, B1, B2, C, E, folat ve niasin vitaminleri içerir. Bakır, fosfor ve potasyum gibi mineraller bakımından zengindirler; daha az miktarda kalsiyum, klor, demir, magnezyum, sodyum ve sülfür içerir. Bazı çeşitler diğerlerinden daha fazla demir içeriğine sahiptir. Kesilmiş bir armut kahverengi olduğunda bu görülebilir. Kahverengi değilse, demir içeriğinin çok düşük veya mevcut olmadığı anlamına gelir.



Armutlar, yüksek tansiyon ve inmeyi önleyen anti-oksidan ve anti-kanserojen özelliklere sahiptir. Yüksek C vitamini ve bakır içeriği, ve iyi bir anti oksidan kaynağıdır ve hücreleri serbest radikal hasarından korur.Yüksek pektin içeriği, kolesterol seviyelerini düşürmek için ideal kılar. Armuttaki pektin diüretiktir ve hafif bir müshil etkisi verir. Armut suyunu düzenli olarak içmek bağırsak hareketini düzenlemeye yardımcı olur.Armut suyundaki yüksek fruktoz ve glikoz içeriği kişiyi enerjik kılar.Armutun soğutma etkisi, ateş belirtilerini hafifletmek için harikadır. Bir bardak armut suyu, ateşi hızla düşürmek için mükemmel ve harika bir yoldur. Armut ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.Armut suyu antienflamatuvar bir etkiye sahiptir ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.



Armut yüksek düzeyde bor içerir. Bor, vücudun kalsiyumu tutmasına yardımcı olur, böylece osteoporozun önlenmesine yardımcı olur. Gebelik: Yüksek folat içeriği bebeklerde nöral tüp defektlerini önler. Her sabah ve gece armut suyu içmek vücudunuzu serinletmeye yardımcı olur. C vitamini ve bakır gibi anti-oksidanların yüksek içeriği, çeşitli hastalıklara karşı savaşmak için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.Bu günlerde kemik problemleri çok yaygındır. Bu kemikleri sağlıklı tutmak ve osteoporozu önlemek için vücudun pH değerini korumak ve günlük olarak önerilen kalsiyum miktarını tüketmek çok önemlidir. Her gün meyve ve sebze tüketerek vücudun pH'ı diyet yoluyla sağlanabilir. Bor bakımından zengin armutlar, kolayca tüketilen kalsiyumu emmeye yardımcı olabilir.Beta karoten karotenoid ailesinin bir üyesidir. Karotenoidler vücudumuzun serbest radikallerle savaşmasında önemli bir bileşiktir. Kanserle savaştıkları, iltihabı önlediği ve bağışıklık sistemini desteklediği düşünülmektedir.



Bazı karotenoidler vücut tarafından, dokuların, yani gözlerin sağlıklı gelişimine yardımcı olan A vitaminine dönüştürülür.Beta karoten güneş yanığı riskini azaltmada ve güneş hassasiyetini azaltmada etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca göz hastalıkları, solunum sorunları, gebelik komplikasyonları ve doğumdan sonra ortaya çıkan bazı komplikasyonların tedavisinde de kullanılmıştır. Bazı kanserlerin de riskini azalttığı gösterilmiştir.Armutların, iltihaplanma ve diğer bu tür rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olan anti-enflamasyon özellikleri vardır.Meyve, C vitamini açısından zengindir - süper etkili bir antioksidan, K vitamini ve bakır. Tüm bu elementler, zararlı serbest radikallerle mücadele edebilir ve böylece cilt hücrelerimizi ciddi hasarlardan koruyabilir. Lutein , özellikle görme problemlerinin tedavisinde etkili olan bir başka karotenoiddir. Görme kaybına karşı savaşmaya, katarakt geliştirme riskini azaltmaya, göz yorgunluğunu azaltmaya ve iyi bir vizyon oluşturmaya yardımcı olabilir. Bu besin maddesi ayrıca sağlıklı bir beynin potansiyel olarak teşvik edilmesine ve hafızanın geliştirilmesine yardımcı olur. Antioksidanlar, yaşlanmaya değinmeksizin, birçok hastalığa katkıda bulunabilecek serbest radikaller ve çevresel toksinlerle savaşırlar. Bu serbest radikalleri ortadan kaldırarak, antioksidanlar vücudunuzun hücrelerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Farklı antioksidanlar farklı amaçlara hizmet eder. Armut suyundaki vitaminler ve antioksidanlar vücuttaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir . İnflamasyonun bağışıklık sisteminizin gerekli ve hatta yararlı bir işlevi olmasına rağmen, yüksek düzeyde iltihaplanma, dokulara ve organlara zarar verebilir. Armuttaki antioksidanlar, C vitamini ve lif ile birlikte, onları kalp hastalıkları ile mücadelede ideal hale getirir . Antioksidanlar hücreleri yaşlanma ve kronik hastalıklarla ilgili hasarlardan koruyabilir. Antioksidanlar ayrıca, kronik hastalıklara karşı da koruma sağlayabilen anti-enflamatuar olarak kabul edilir. C vitamini, bir antioksidan gibi davranan bir vitamin olup, aynı zamanda, kollajen yapmak, protein sentezi ve yara iyileşmesi için kullanılan vücutta diğer antioksidanları rejenere etmek için de gereklidir. Meyve ve sebzeler C vitamininin en iyi kaynaklarından bazılarıdır. Daha önce belirttiğimiz gibi armut iyi bir C vitamini kaynağıdır. Sevgili okurlar armutun saysız faydalarından bir kısmını makalemizde paylaştık. Genel sağlığınızı korumak ve olası hastalıkları önlemek için armut suyu tüketmenizi öneriyoruz.
 
Geri
Üst