Uzman SühaN
Administrator
Armudun faydaları nelerdir?
Armut lezzetli meyvelerden biridir. Özellikle yaz aylarında bu sulu ve tatlı meyveyi kim sevmez ki ? Armut lifli ve antioksidanlar, flavonoidler açısın dan zengindir. Kolesterol içermiyor ve sağlık üzerinde sayısız fayda sağlıyor. Düzenli olarak tüketildiğin de armut sağlığınızı koruduğu gibi kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Ayrıca armut bilişsel yeteneğinizi artırır belleği korur. Bağışıklık sisteminide koruyan armut sindirim ve kalp sorunlarına da iyi gelmektedir. Makalemizin devamın da armutun sağlık üzerinde ki faydalarını görebilirsiniz.
Genel sağlığımız için meyve ve sebzeleri tüketmenin önemini daha önce bir çok makalemizde belirtmiştik. Yaradan hiç bir besini boşuna bahşetmemiştir. Her bir besin her bir sağlık problemini önlüyor. Birçok çalışma, armut tüketiminin kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi sağlık sorunlarını engellediğini ortaya koyuyor. Armut sağlığı korumakla kalmıyor cilt güzelliğini koruyor ve kişiye enerji sağlıyor. Yüksek lifli meyveler ve sebzeler, uzun süre daha dolgun hissetmenizi sağlar ve ayrıca kalorilerde de düşüktür. Armut bu meyveler den biridir. Şayet diyet yapıyorsanız armut tüketerek gün içinde kendinizi tok hissedebilirsiniz.
Armut yüksek lif bakımın dan zengin olduğu için kolesterolü düşürüyor ve yüksek miktarda antioksidan içerdiği için kronik hastalıklarla savaşıyor. Armutlarda bulunan lifin yüksek içeriği ayrıca kolon kanserinden koruyor. Menopoza giren kadınların küçük bir kısmında meme kanseri görülmektedir. Günde 1 armut yemek meme kanseri riskini önleyebilir.
Düzenli olarak armut tükettiğinizde kalp sağlığınızı koruyacaksınız. Armut bebeklere güvenle verilen meyvelerden biridir. Daha az allerjik reaksiyona sahiptir. Armut kan şekeri düzeylerini kontrol altına alarak diyabeti önler. C vitamini ve bakır gibi anti-oksidanların yüksek içeriği, çeşitli hastalıklara karşı savaşmak için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Armut tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Armut tüketerek böbrek taşı,kabızlık, şeker hastalığı , yüksek kolesterol gibi bir çok hastalığı ekarte edebilirsiniz. Yüksek miktarda C vitamini, K vitamini ve bor içeren armut düşük potasyum seviyelerini de düzenler.Armut sindirimi düzenler ve susuzluğa iyi gelir. Yaz dönemine denk gelen ramazan ayında sahurda armut yemek gün içinde susamanızı önleyecektir. Ayrıca size enerji sağlayacaktır. İftara kadar kendinizi tok hissedebilirsiniz.
Kemik problemleri yaygındır. Armut tüketerek kemik sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.Orta boy bir armut günlük önerilen bakır ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 15ini sağlar. Bakır, sağlıklı bir merkezi sinir sistemi için gerekli olan temel bir mineraldir. Armutlarda bulunan antioksidan, kersetin, bizi Alzheimer hastalığından korur.Antioksidanlar enfeksiyonu önler ve bağışıklık sistemini güçlü tutar. Ayrıca hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasardan korur. Armudu kabuğuyla birlikte yemek daha faydalıdır.
Armutlardaki K vitamini, kan pıhtılaşmasını önler ve vücutta kan dolaşımını artırır. Bir çalışma, düzenli olarak yüksek miktarda K vitamini tüketen insanlarda lenfoma gelişme riskinin yaklaşık % 45 daha düşük olduğunu bulmuştur.Armut akciğer ve mide kanserinide önlemektedir. Armut doğal olarak vitamin C ve K vitaminlerinin yanı sıra bakır gibi besin maddelerini de içerirler - hepsi de hücrelerimizi serbest radikallerin zararlarından korumak için antioksidan görevi görürler.
Armut yeterli miktarda C, K, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir. Gebe kadınların ve emziren anneler için iyi bir folat kaynağıdır. Armut, mineral kalsiyum, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez de içermektedir. Armut yemek bağışıklık sisteminiz için iyidir ve kanseri önlemeye yardımcı olabilir. Armuttaki vitamin ve besin maddeleri kataraktları önler ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltır. Armut prebiyotik lif içerir. Buda bağırsak sağlığınızı korur.
Armut meyvesi, optimum sağlık için gerekli olan diyet lifi, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler gibi sağlık açısından yararlı besinlerle doludur. Ayrıca, armut çok düşük kalorili meyvelerden biridir.Çeşitli geleneksel ilaçlarda, kolit, kronik safra kesesi rahatsızlıkları, artrit ve gut tedavisinde armut önerilmiştir. Her gün düzenli olarak armut tüketmeniz gördüğünüz üzere sağlığınız üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olacaktır.
Genel sağlığımız için meyve ve sebzeleri tüketmenin önemini daha önce bir çok makalemizde belirtmiştik. Yaradan hiç bir besini boşuna bahşetmemiştir. Her bir besin her bir sağlık problemini önlüyor. Birçok çalışma, armut tüketiminin kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi sağlık sorunlarını engellediğini ortaya koyuyor. Armut sağlığı korumakla kalmıyor cilt güzelliğini koruyor ve kişiye enerji sağlıyor. Yüksek lifli meyveler ve sebzeler, uzun süre daha dolgun hissetmenizi sağlar ve ayrıca kalorilerde de düşüktür. Armut bu meyveler den biridir. Şayet diyet yapıyorsanız armut tüketerek gün içinde kendinizi tok hissedebilirsiniz.
Armut yüksek lif bakımın dan zengin olduğu için kolesterolü düşürüyor ve yüksek miktarda antioksidan içerdiği için kronik hastalıklarla savaşıyor. Armutlarda bulunan lifin yüksek içeriği ayrıca kolon kanserinden koruyor. Menopoza giren kadınların küçük bir kısmında meme kanseri görülmektedir. Günde 1 armut yemek meme kanseri riskini önleyebilir.
Düzenli olarak armut tükettiğinizde kalp sağlığınızı koruyacaksınız. Armut bebeklere güvenle verilen meyvelerden biridir. Daha az allerjik reaksiyona sahiptir. Armut kan şekeri düzeylerini kontrol altına alarak diyabeti önler. C vitamini ve bakır gibi anti-oksidanların yüksek içeriği, çeşitli hastalıklara karşı savaşmak için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Armut tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Armut tüketerek böbrek taşı,kabızlık, şeker hastalığı , yüksek kolesterol gibi bir çok hastalığı ekarte edebilirsiniz. Yüksek miktarda C vitamini, K vitamini ve bor içeren armut düşük potasyum seviyelerini de düzenler.Armut sindirimi düzenler ve susuzluğa iyi gelir. Yaz dönemine denk gelen ramazan ayında sahurda armut yemek gün içinde susamanızı önleyecektir. Ayrıca size enerji sağlayacaktır. İftara kadar kendinizi tok hissedebilirsiniz.
Kemik problemleri yaygındır. Armut tüketerek kemik sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.Orta boy bir armut günlük önerilen bakır ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 15ini sağlar. Bakır, sağlıklı bir merkezi sinir sistemi için gerekli olan temel bir mineraldir. Armutlarda bulunan antioksidan, kersetin, bizi Alzheimer hastalığından korur.Antioksidanlar enfeksiyonu önler ve bağışıklık sistemini güçlü tutar. Ayrıca hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasardan korur. Armudu kabuğuyla birlikte yemek daha faydalıdır.
Armutlardaki K vitamini, kan pıhtılaşmasını önler ve vücutta kan dolaşımını artırır. Bir çalışma, düzenli olarak yüksek miktarda K vitamini tüketen insanlarda lenfoma gelişme riskinin yaklaşık % 45 daha düşük olduğunu bulmuştur.Armut akciğer ve mide kanserinide önlemektedir. Armut doğal olarak vitamin C ve K vitaminlerinin yanı sıra bakır gibi besin maddelerini de içerirler - hepsi de hücrelerimizi serbest radikallerin zararlarından korumak için antioksidan görevi görürler.
Armut yeterli miktarda C, K, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir. Gebe kadınların ve emziren anneler için iyi bir folat kaynağıdır. Armut, mineral kalsiyum, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez de içermektedir. Armut yemek bağışıklık sisteminiz için iyidir ve kanseri önlemeye yardımcı olabilir. Armuttaki vitamin ve besin maddeleri kataraktları önler ve yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltır. Armut prebiyotik lif içerir. Buda bağırsak sağlığınızı korur.
Armut meyvesi, optimum sağlık için gerekli olan diyet lifi, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler gibi sağlık açısından yararlı besinlerle doludur. Ayrıca, armut çok düşük kalorili meyvelerden biridir.Çeşitli geleneksel ilaçlarda, kolit, kronik safra kesesi rahatsızlıkları, artrit ve gut tedavisinde armut önerilmiştir. Her gün düzenli olarak armut tüketmeniz gördüğünüz üzere sağlığınız üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olacaktır.