Anne karnında bebek nasıl beslenir?

Uzman SühaN

Administrator
Anne karnında bebek nasıl beslenir?
anne karnında bebek beslenmesi nasıl olur,anne karnında bebek beslenmesi,anne karnında bebek kaç kilo olmalı,bebeğin anne karnındaki beslenmesi hakkında bilgiler

Bebeğinizin beslenmesi mucizevi bir yöntemle tamamen size bağlıdır. Gebeliğin oluşumuyla birlikte rahminizde 4 ana yapı oluşmaktadır:

a) Fetus

b) Plasenta

c) Göbek Bağı

d) Amniyotik Sıvı

Göbek bağı sizi ve bebeğinizi birbirine bağlar; plasenta ise sizi ve göbek bağınızı. Dolayısıyla içinizde büyüyen minik insan size fiziksel olarak bağlıdır. Muzice ise bu bağın içinde saklı aslında. Bebeğin gereksinimi olan besinler ve oksijenler plasenta ve göbek bağı yardımıyla bebeğinize gider. Bebeğin kirlettiği malzemeler ise yine aynı yapıyla size geri gönderirilir. Siz gerekli temizliği yapıp maddeleri geri gönderirsiniz. İşte mucize burada! bebeğin size gönderdikleri ve sizin ona gönderdikleriniz bir birine karışmıyor olmasında.








Anlattığımız bu mükemmel döngü, hiç durmadan, siz farkına dahi varmadan devam ediyor. Üstelik dahası var. Bebeğiniz, ona gönderdiğiniz gıdalarla besleniyor ve bir kısım atıkları da etrafını çevreleyen sıvıya (amniyotik sıvı) boşaltıyor. Bu işlemi çişini yaparak gerçekleştiriyor (altında bez de yok nasıl olsa!).

Peki sürekli çiş yapmak bu sıvıyı arttırmıyor mu? Bebek bu sıvının bir kısmını içerek dengeyi koruyor. İçtiği bu sıvı herhangi bir zehirli maddeye sahip değil; dolayısıyla ‘’küçüğünüzün’’ bir zarar görmesi imkansız. Bitti mi ? Hayır! Fetus zamanla bu sıvıdan ekşiyi, tatlıyı, acıyı öğrenecek. Siz bir süt düşkünüyseniz, bebeğinizin de sütü sevmesi işte bu harika döngüden kaynaklanıyor. Tatlı bir şey atıştırdıktan 5 dakika sonra içeriden bir tekme geldiyse bu da muhtemelen size aferin demesinden kaynaklanıyor.

Bebek Neler Yemeli:


Yukarıda anlattıklarımız sizi yedikleriniz konusunda daha da heyecanlandırmış olabilir. Anne karnındaki bebeğin yedikleri tamamen sizden geliyor. Bir anne olarak yedikleriniz ve hatta daha önceden depoladıklarınız onun gelişimini sağlayacaktır. Araştırmalar özellikle anne adayının hamileliğinin ilk günlerinde mide bulantısı gibi olumsuz nedenlerle yeterince beslenemediklerinde bebeklerin annenin deposuna yöneldiklerini gösteriyor.

O halde daha hamile kalmadan depoları güçlendirmekte fayda var. Bu nedenle doktorlar daha hamile kalmadan folic asit gibi vitaminleri öneriyor; sigara ve alkolü bırakmanızı istiyorlar. Rahimdeki fetus büyüdükçe beslenme gereksinimleri de artacaktır. İşte bu yüzden yedikleriniz çok önemli. Doktorunuz yardımcı besin maddeleri olan vitamin ve mineral düzeyinizi düzenli olarak takip edecek ve size bu maddeleri ilaç olarak yazacaklardır. Ama siz protein, karbonhidrat, yağ ve su gibi Temel besin maddelerinden yeterince tükettiğinizden emin olmalısınız. Sevdiğiniz için Sürekli aynı gıdaları tüketmek çözüm yolu değil. Hem sizin hem de bebeğinizin dengeli bir beslenmeye ihtiyacı var. Ayrıca çok yemek bebeğinizin iyi beslendiği ve yeterince kilo alacağını garanti etmez. Gebeliği boyunca 30 kilo alan annelerin bebekleri büyük olacak diye bir kural da kesinlikle yoktur.

Peki bebeğinizi beslemek için yediğiniz kilolar nereye gidiyor? Ortalama olarak 12-13 kilogram almışsanız ve bebeğiniz de 3 kilogram civarındaysa kilo dağılımınız yaklaşık olarak aşağıdaki gibi olacaktır.

Yaklaşık 900 gr ağırlığındaki plasenta,
900-1000 gram amniyotik sıvı,
2 kg civarı artan kan hacminiz
1 kg’lik artan rahim ağırlığı,
500 gram civarında büyüyen göğüsler!!
Kalan miktar ise biriken yağ dokusudur.
anne karnındaki bebek nasıl beslenir, bebek anne karninda nasil beslenir, anne karnında bebek nasıl beslenir, bebeğin anne karnında beslenmesi, anne karnında bebek beslenmesi, anne karnındaki bebeğin beslenmesi, hamilelikte bebek nasıl beslenir, bebekler anne karnında nasıl beslenir, anne karnında bebeğin beslenmesi, gebelikte bebek nasil beslenir