Anne Karnında Bebeğin Gelişimi ve Ultrason Görüntüleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ARWEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ARWEN

Yeni Üye
Üye
Anne Karnında Bebeğin Gelişimi ve Ultrason Görüntüleri
Merhaba, sevgili takipçilerimiz. Bu makalede anne karnın da ki bebeğin gelişimi hakkın da bilgileri tüm detayları ile bulacaksınız . Biliyorsunuzki gebeliğin ilk belirtisi adet gecikmesidir. İlk haftada hemen belirgin bir gebelik semptomu olmamasına karşın, yorgunluk , bazı şeylere ilgi kaybı, ruh hali salınımı ve sürekli idrar yapma ihtiyacı gibi belirtiler var.


hafta hafta gebelik.jpg



Bununla birlikte, çoğu kadın bu semptomları hamile olduklarını varsaymak yerine adet dönemine yormaktadır. Adet döngüsü yaklaşık 24 gün boyunca veya 35'e kadar kısa olmasına rağmen yaklaşık 28 gün sürer.Bir yumurta yumurtalıktan ayrılır ve fallop tüplerine gider ve sperm tarafından karşılanır ve döllenir. Döllenmiş yumurta, fallop tüpleri içinden implantasyonun meydana geldiği rahime doğru ilerler.



ilk haftada belirgin bir fiziksel değişiklik olmaz. Genel belirtiler arasında gaz, kabızlık , gögüs hassasiyeti , yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, sabah hastalığı ve hormonal değişiklikler gibi sindirim sorunları bulunur . Bu belirtiler kadınlardan kadına farklılık gösterir ve çoğu kadın bu değişiklikleri ikinci haftaya kadar hissetmez.

Bebeğinizin Gelişimi

Gebeliğin ilk haftasında, yumurtalıktan ayrılan ve fallop tüplerine geçen yumurta haricinde bebeğin önemli bir gelişimi yoktur. Aslında hamile değilsiniz, çünkü gebelik, dönem (adet) bitiminden yaklaşık iki hafta sonrasına kadar gerçekleşmez. Son adet dönemi tarihi doktorların gebelik haftanızı belirlemesi için önemlidir. Yumurta spermle buluşunca hücreler önümüzdeki yedi ila on güne kadar bölünmeye başlarlar. İlk haftada bebeğe bir blastosit denir . Bu blastositin dış kısmı plasenta, iç kısmı gebeliğin ikinci haftasında embriyo olacaktır.

Gebelikte 1. hafta belirtileri



Birden fazla yumurta serbest bırakılır ve döllenirse, birden fazla zigot ortaya çıkabilir. Zigotların her bir ebeveynden eşit sayıda 46 kromozomu vardır ve kromozomların içinde bebeğin cinsiyetini, saç rengini, özelliklerini, cilt rengini, yüksekliğini ve göz rengini belirleyen genetik materyali vardır.

46 kromozomun ikisinde en önemlisi X kromozomu ve Y kromozomudur. Bu iki kromozom bebeğin cinsiyetini belirler. Her yumurta bir X kromozomuna sahiptir; Her spermin X veya Y kromozomu vardır.ğer sperm yumurtayı bir X kromozomu ile döllerse kızınız olucaktır. Eğer Y kromozomu döllerse oğlunuz olucaktır. Cinsiyet dölleme anında belirir fakat siz bunu gebeliğin ilerleyen dönemin de ancak öğrenebilirsiniz.


Gebeliğin ilk belirtileri

Hamileliğin bilinen belirtilerinden biri adet dönemin de gecikme olmasıdır. Şayet adetinizde uzun süre bir gecikme söz konusu ise mutlaka test yapın. Gebelik testi yapılmadan gebe olup olmadığınızı öğrenemezsiniz. Bildiğiniz diğer belirtiler; gögüslerde şişme ve hassasiyet,mide bulantısı,bel ağrısı,vajinal akıntı,aşerme , mide bulantısı gebeliğin 4 ve 5. haftasın dan itibaren başlamaktadır. Bu belirtiler psikolojik olduğu gibi tıbbi nedenlerden dolayı da olabilir. Bu yüzden başta belirttiğimiz gibi test yaparak sağlıklı bir neticeye ulaşabilirsiniz.

Sevgili okuyucularımız ; Biliyoruzki gebelik süresince sizde ve bebeğinizde olan değişimleri merak ediyorsunuz. Hafta hafta gebelik belirtileri,haftalara göre bebeğin gelişimi,haftalara göre annede olan değişimler için daha önce detaylı bir makale hazırlamıştık. Merak ettiğiniz tüm ayrıntıları Hafta hafta gebelik belirtileri adlı konumuz da bulabilirsiniz. Gerek burdan gerekse verdiğimiz link üzerin den merak ettiğiniz soruları yöneltebilir en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gebeliğin her haftasında bebeğinizin gelişiminin bir açıklaması ve vücudunuzda meydana gelen değişikliklerin bir açıklaması bulunur. Ayrıca bebeğinizin sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak önemli tıbbi bilgileri bulabilirsiniz. Hamilelik sırasında, sağlıklı alışkanlıklarınız ve bebeğinizin sağlığı el ele gider. Gebe kalmayı planlarken vücudunuzu annelik için hazırlamak için zaman ayırın. Hamile kalmadan önce şunları yapmalısınız. Alkol, uyuşturucu ve tütün ürünlerinden kaçının. Bu maddeler doğum kusurlarına, fetal alkol sendromuna , solunum problemlerine, düşük doğum kilosuna ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Aldığınız tüm reçeteli ve reçetesiz ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun. Birçok reçete ve tezgah üstü ilaçlar fetüsü olumsuz etkileyebileceğinden ilaçlarla özel önlemler almalısınız. Ancak, ilaçlarınızı kesme potansiyel yararları ve riskleri hakkında size yardımcı olacak doktorunuza danışmadan reçeteyle satılan ilaçları almayı bırakmayın.Yeterli miktarda vitamin, özellikle folik asit içeren bir diyet yapın. Gebe kalmaya çalışan kadınlar günde 400 mikrogram folik asit almalıdır. Yeterli folik asit alımı, spina bifida gibi nöral tüp defekti (beynin veya omuriliğin eksik gelişmesinin neden olduğu doğum kusurları) riskini azaltır . Gebe kalmaya çalışırken bir folik asit takviyesi almak için doktorunuzla konuşun.
 
Geri
Üst