Anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı nasıl tedavi edilir tedavisi var mı?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ulucanlarailesi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
U

Ulucanlarailesi

Forum Okuru
Anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı nasıl tedavi edilir tedavisi var mı?

Anneyle bebeğin kan uyuşmazlığı melek kadınlar kulübü anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı tedavisi forum'da.​

Arkadaşlar benim kanım a Rh (-) negatif acaba hamile kaldığım zaman bebeğime bir zararı olur mu? Şu an hamile değilim ama hamile kalmak için tedavi sürdürüyoruz bunun için bir tedavi var mı? A Rh negatif olan annelerde bebek ile arasında kan uyuşmazlığı oluyormuş. Bu nasıl tedavi ediliyor acaba? Anne ile bebeğin kan uyuşmazlığı tedavisi var mı nasıl tedavi ediliyor bebeğe bir zararı olur mu kan uyuşmazlığının? Anneyle bebeğin kan grubu aynı olduğunda bir sıkıntı oluyor mu yoksa anne her halükarda negatif ise bu tedavi uygulanır mı?

 
Merhabalar
Hamile kaldığınızda eğer annenin kan grubu a rh negatif ise babanın kan grubu ise pozitif bir kan grubu ise burada kan uyuşmazlığı söz konusudur. Doğacak olan bebeğinizin kan grubu burada çok önem arz etmektedir. Annenin kan grubu a Rh negatif bebeğin ki pozitif olduğunda annenin mekanizması bebeğin kan grubunu dışarıdan zararlı bir etken olarak algılıyor ve bunu engellemeye çalışmaktadır. Kan uyuşmazlığı tedavisi elbette var bununla ilgili aşağıdaki yazımızı incelemeye devam edin.

"Anne ile bebek arasındaki kan uyuşmazlığı tedavisi nasıl yapılır"​


Kan uyuşmazlığı tedavisi 28-34 haftada yapılan kan uyuşmazlığı iğnesi ile giderilmektedir. Özellikle İlk gebelikte bu ile yapılmalıdır ki daha sonraki gebeliklerde sıkıntı oluşmasın. Birinci iğne bu şekilde yapılır ikinci ile ise bebek doğduğunda kan grubu negatif ise sorun olmaz eğer bebeğin kan grubu pozitif ise doğumdan ilk 72 saat içerisinde anneye ikinci doz bir iğne yapılmalıdır.

Kan uyuşmazlığı tedavisi yapılmazsa eğer bebeğe ölüme kadar giden sonuçları olabilir. Bu konu çok önemli mutlaka doktorunuza sorun kan grubunuz negatif ise bu durum önem arz etmektedir. "Eşimle kan uyuşmazlığımız hamileliğimi ve bebeği etkiler mi" yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.