Anne adayları dikkat!! Zayıf bir hamilelik düşüğe neden olabilir.
hamilelikte düşüğe neden olan ilaçlar düşüğe neden olan şeyler bitkiler hamılelıkte dusüğe sebze ve meyveler sebep bitkiler
Yapılan bir araştırma, çok zayıf kadınlarda düşük riskinin normal kilodaki kadınlara göre yüzde 72 oranında daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, meyve, sebze ve çikolata yemenin zayıf kadınlarda bu riski düşürebileceği görüşünde.
Düşük yapan 600 ve hamileliği 12. haftayı aşan 6 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada, biyolojik ve sosyolojik durum ile yaşam tarzının yarattığı risk faktörleri ve düşük olasılığını göz önünde bulunduran bilim adamları, beden kitle endeksi 18,5’in altında olan kadınların ilk üç ayda düşük riskinin çok daha yüksek olduğunu saptadı.
Araştırmada, ilk üç ayda vitamin kullanan hamile kadınların düşük riskinin yarı yarıya azaldığı da belirlendi.
Sosyolojik açıdan da hamile bekar kadınların evli ya da birlikte yaşayanlara oranla düşük riskinin daha yüksek olduğu, bir kadının hamile kaldıktan sonra başka biriyle birlikteliğinin bu riski daha da artırdığı kaydedildi.
Daha önce düşük yapan kadınların yüksek risk grubunda olduğu da biliniyor.
Bilim adamları, bulgularının doğrulanması için daha geniş araştırmalara gerek olduğuna işaret ettiler.
Gebelikte beslenmenin önemini bir çoğumuz biliriz.Ama bazı hamilelik bu seyri değiştirebilir. Miğde bulanması yada kusma olayı annenin yeterli derecede beslenememesine yol açıyor. Bunu doğum yapan arkadaşlarım bilirler. Kiminde gebelik kişiyi etkilemezken, kimi gebelik ilk 4-5 aya kadar miğde bulantısı ve kusma olarak devam eder. Hatta beslenemeyen anneler zayıf düşer daha sonra serum takviyesi bile uygulanır hale gelir. Yeni hamile arkadaşlarıma tavsiyem ilk üç ayda vitamin kullanımına ağırlık vermeleri ve daha çok meyve sebze ağırlıklı besinlere yönelmeleri yönünde. Zira bu durum düşük riskini azaltıyor.
Yapılan bir araştırma, çok zayıf kadınlarda düşük riskinin normal kilodaki kadınlara göre yüzde 72 oranında daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, meyve, sebze ve çikolata yemenin zayıf kadınlarda bu riski düşürebileceği görüşünde.
Düşük yapan 600 ve hamileliği 12. haftayı aşan 6 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada, biyolojik ve sosyolojik durum ile yaşam tarzının yarattığı risk faktörleri ve düşük olasılığını göz önünde bulunduran bilim adamları, beden kitle endeksi 18,5’in altında olan kadınların ilk üç ayda düşük riskinin çok daha yüksek olduğunu saptadı.
Araştırmada, ilk üç ayda vitamin kullanan hamile kadınların düşük riskinin yarı yarıya azaldığı da belirlendi.
Sosyolojik açıdan da hamile bekar kadınların evli ya da birlikte yaşayanlara oranla düşük riskinin daha yüksek olduğu, bir kadının hamile kaldıktan sonra başka biriyle birlikteliğinin bu riski daha da artırdığı kaydedildi.
Daha önce düşük yapan kadınların yüksek risk grubunda olduğu da biliniyor.
Bilim adamları, bulgularının doğrulanması için daha geniş araştırmalara gerek olduğuna işaret ettiler.