Ana yemekten önce enfes başlangıçlar...

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ana yemekten önce enfes başlangıçlar...
ana yemekten önce yemekte başlangıçlar yemek başlangıçlar yemek
Ispanaklı omlet




Hazırlama süresi 25 dakika
5 kişilik


Malzemeler:
60 gr. tereyağı
150 gr. beyaz peynir
800 gr. ıspanak
1 diş sarmısak
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
muskat
tuz
karabiber


Hazırlanışı:

Ispanakları ayıklayıp yıkayın, süzülmesini bekleyip iri iri doğrayın. Sarmısağı soyup incecik kıyın ve 30 gr. tereyağında hafifçe kavurun.

Ispanağı ilave edip tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.

Beyaz peyniri ufalayıp kavrulmuş ıspanakla karıştırın.

1 adet yumurtanın sarı ve beyazı ayırın. Yumurta sarısını kalan yumurtalar ile çırpın tuz ve karabiber ilave edin.

Yumurta akını biraz tuz ile çırparak kar haline getirin. Ispanaklı karışıma katın.

Kalan tereyağını 30 cm. çapındaki teflon tavada ısıtın. Yumurta karışımını tavaya alıp her tarafını 2-3 dakika pişirin.

Tavayı ocaktan alın ve ıspanaklı karışımı yumurtanın üstüne dağıtıp yavaşca rulo şeklinde sarın.

Önceden 180oC ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 10 dakika pişirin. Ruloyu dilimleyip servis yapın.


2005003769.jpg







Sebze çorbası




Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik


Malzemeler:
100 gr. krem peynir
25 gr. tereyağı
2 adet kırmızı turp
4 dilim köy ekmeği
2 adet taze soğan
1 adet patates
tuz
karabiber


Hazırlanışı:

Bir adet turpu ve taze soğanları ayıklayın ve doğrayın. Patatesi soyup küp doğrayın.

Tencereye tereyağını koyun. Soğanlar, turplar ve patatesi çevirin. 750 ml. su ilave edin. 10 dakika kaynatın.

Ekmekleri kızartın. Peyniri ekmeklerin üzerine sürün. Kalan turpu dilimleyip ekmeklerin üstüne dizin. Tuzlayın, biberleyin. Çorbayı ekmeklerle beraber servis yapın.


2005003770.jpg





Levrekli papardelle


Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik


Malzemeler:
1 paket makarna
400 gr. levrek
300 gr. cherry domates
Birkaç sap nane yaprağı
45 ml. beyaz şarap
1-2 diş sarmısak
30 ml. zeytinyağı
tuz
karabiber


Hazırlanışı:

Levrekleri soğuk suda yıkayın. Balıkların kılçıklarını çıkarın ve ufak ufak doğrayın.

Sarmısakları soyun, küçük küçük doğrayın. Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında pembeleştirin.

Doğradığınız levreklerle sarmısakları karıştırıp birkaç dakika zeytinyağında çevirin.

Beyaz şarap, tuz ve karabiber serptikten sonra makarna sosunu ateşten alın.

Makarnayı su dolu tencereye koyun. İçine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Al dente usulü pişirin.

Makarnayı süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız balıklı sosu üzerine koyun. Cherry domates ve nane yapraklarıyla süsleyin


2005003771.jpg






Tavuklu roka salatası


Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik


Malzemeler:
250 gr. piliç göğüs
200 gr. yoğurt
1 demet roka
1 adet kırmızı soğan
100 gr. frambuaz
Kruton
30 ml. sıvı yağ
10 ml. elma sirkesi
15 ml. bal
kırmızı top biber
tuz


Hazırlanışı:

Rokayı yıkayın ve süzülmeye bırakın. Kırmızı soğanı ayıklayıp jülyen doğrayın. Piliç göğsü dilimleyin. Sıvı yağda hafifçe kızartın.

Yoğurt, sirke, tuz ve balı karıştırma kabında çırpın.

Servis tabağına, süzülen roka yaprakları, soğan, tavuk dilimleri, frambuaz ve krutonları koyun. Sosu gezdirin. Kırmızı biber ilavesiyle servis yapın.


2005003772.jpg







Mercimekli piyaz




Hazırlama süresi 20 dakika
6 kişilik


Malzemeler:
1.5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet domates
1 adet soğan
4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 adet sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
sarmısak
sumak
tuz


Hazırlanışı:

Mercimekleri ayıklayın, üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın.

1 adet kuru soğanı soyun. Mercimekleri süzün. Mercimek ve soğanı tuz ile birlikte 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Soğanı çıkarın ve süzün.

Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın ve bir süre bekletin.Domateslerin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Sivri biberleri ve taze soğanları ayıklayıp yıkayın. Halka halka doğrayın. Maydanoz ve naneyi ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzün ve kıyın. Mercimeği sebzelerle karıştırın. Tuz ve dilerseniz sumak ile tatlandırın. Son olarak limon suyunu ilave edin ve servis yapın.


2005003773.jpg
 
Geri
Üst