T
TİTAN
Forum Okuru
Amasra Usulü Çinekop Izgara Yeme de Yanında Yat
çinekop tarifi
çinekop ızgara
Siz de denizden babam çıksa yerim diyenlerdenseniz, bu tarifimiz tam size göre melekler 🙂 Karadeniz'in Bartın iline bağlı şirin beldelerinden Amasra 'da yapılan bu çinekop tarifini siz de evinizde yapabilir, parmaklarınızı yiyebilirsiniz. İşte Amasra usulü çinekop ızgara 🙂
KULLANILACAK MALZEMELER
1,250 kg ayıklanmış çinekop balığı
SOSU İÇİN
1 adet domates
1 adet biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1/2 soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Amasra Usulü Çinekop Tarifi Yapılışı
HAZIRLANIŞI
Sosu oluşturmak için robota domates, biber, defne yaprağı, soğan ve sarımsağı koyup rende haline getiriyoruzRendeleme bittikten sonra bir kaba alıp sosun üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz Bu arada çinekop balıklarımızın iki tarafının yan bölgelerinden ince çizikler atıyoruz Daha sonra balıklarımızı bir kaba aldığımız sosun içine bulayıp ızgaramıza kafaları yukarıya bakacak şekilde fazla sıkıştırmadan diziyoruz Izgaramızı normal ateş seviyesine getirdikten sonra balıklarımızı ızgaraya veriyoruz Izgarada balığımızın öz suyunu kaçırmamaya dikkat ederek çok fazla kurutmadan pişiriyoruz Tek tarafı pişip diğer tarafına geçerken bir kaşık veya kepçe yardımıyla sosumuzdan balığımıza biraz daha serpiştiriyoruz Diğer tarafımda çok fazla kurutmadan pişirmeye devam ediyoruz ve piştikten sonra maşa yardımıyla servis tabağımıza balıklarımızı alarak servise sunuyoruz
çinekop ızgara
Siz de denizden babam çıksa yerim diyenlerdenseniz, bu tarifimiz tam size göre melekler 🙂 Karadeniz'in Bartın iline bağlı şirin beldelerinden Amasra 'da yapılan bu çinekop tarifini siz de evinizde yapabilir, parmaklarınızı yiyebilirsiniz. İşte Amasra usulü çinekop ızgara 🙂
KULLANILACAK MALZEMELER
1,250 kg ayıklanmış çinekop balığı
SOSU İÇİN
1 adet domates
1 adet biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1/2 soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Amasra Usulü Çinekop Tarifi Yapılışı
HAZIRLANIŞI
Sosu oluşturmak için robota domates, biber, defne yaprağı, soğan ve sarımsağı koyup rende haline getiriyoruzRendeleme bittikten sonra bir kaba alıp sosun üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz Bu arada çinekop balıklarımızın iki tarafının yan bölgelerinden ince çizikler atıyoruz Daha sonra balıklarımızı bir kaba aldığımız sosun içine bulayıp ızgaramıza kafaları yukarıya bakacak şekilde fazla sıkıştırmadan diziyoruz Izgaramızı normal ateş seviyesine getirdikten sonra balıklarımızı ızgaraya veriyoruz Izgarada balığımızın öz suyunu kaçırmamaya dikkat ederek çok fazla kurutmadan pişiriyoruz Tek tarafı pişip diğer tarafına geçerken bir kaşık veya kepçe yardımıyla sosumuzdan balığımıza biraz daha serpiştiriyoruz Diğer tarafımda çok fazla kurutmadan pişirmeye devam ediyoruz ve piştikten sonra maşa yardımıyla servis tabağımıza balıklarımızı alarak servise sunuyoruz