Adetim düzensiz yumurtlama günüm ne zaman ?

Uzman SühaN

Administrator
Adetim düzensiz yumurtlama günüm ne zaman ?
Melekler mekanı.com sayfamıza bir çok bayan tarafından adetim düzensiz dönemlerimi ( yumurtlama dönemi) nasıl izleyebilirim sorusu gelmekte. Bu soru yaygın olmakla birlikte çoklu çözüm yollarıda vardır. Makalemizin devamın da yumurtlama,yumurtlama dönemi,adet düzensizliği ve yumurtlama, adetim düzenisiz yumurtladığımı nasıl anlarım gibi detaylar hakkında geniş bilgilere yer vericez.



Kadınlar her ay yumurtlarmı ?




Düzensiz dönemleriniz olduğunda yumurtlamayı izmek biraz zor olabilir ve bazen yavaş, özenli bir çalışma olabilir, ancak imkansız değildir. Bu ipuçlarını ve püf noktalarını izleyerek, dönemleriniz düzenli değilse bile, ne zaman ovülasyon yaptığınızı kolayca anlayabilirsiniz.



Düzensiz dönemler ve yumurtlama


Düzensiz dönemleriniz varsa, kesinlikle hamile kalmanız daha zor bir iş olabilir, ancak bunun herhangi bir yolla imkansız olduğu anlamına gelmez. Menstrüel döneminiz , ne zaman yumurtladığınızı hesaplamanın temel yollarından biridir ve bu da hamile kalmanızın muhtemel olduğu zamanlardır . Düzenli periyotlarınız varsa, ne zaman ovulasyon yaptığınızı hesaplamak oldukça basit ve genellikle oldukça doğrudur. Ancak, dönemleriniz düzensizse, ne zaman yumurtladığınızı anlamak zor olabilir ve hamile kalmak isteyen birçok kadın için çok sinir bozucu olabilir.



Düzenli dönemleri olan kadınların bir takvim yılına göre 11 ila 13 adet arasında menstrüel dönem olması, bu nedenle her yıl gebe kalma şansı 13 e eşittir. Öte yandan, düzensiz dönemleri olan kadınların her yıl gebe kalma ihtimalleri çok düşük olabilir, bu da potansiyel olarak ebeveynlik yolunu daha uzun, daha yorucu bir yolculuk haline getirir.Öte yandan, düzensiz bir dönem, menstrual döngü olarak tanımlanır ve bu menstrual döngü, 21 günden daha kısa veya sürekli olarak 36 günden daha uzun sürer. Çevrim süreniz döngüye göre önemli ölçüde değişirse, bazen 28 gün, daha sonra 40 gün, daha sonra 32 gün sürecek olursa, düzensiz olarak da kabul edilebilir.


Düzensiz dönemler, ovulasyonun izlenmesinde ve hamile kalmanın en iyi zamanının ne zaman ilişki olacağını bilmekte zorluk yaratmaktadır. İyi haber şu ki , düzensiz periyotlarla ovulasyonu takip etmek oldukça kolay. Modern tıbbın ilerlemesiyle ovülasyonunuzu çok iyi bir hassasiyetle izleyebilirsiniz.Vücudunuz düzenli adet döngüsündeyken, doğurgan olduğunuzda ve ne zaman döneminizi beklemeniz gerektiğini anlamak kolaydır. Fakat menstrüel düzensizlikleriniz olduğunda, verimli döneminiz her ay farklı olabilir


Düzensiz döngülerin nedeni nedir ?


Menstrüel siklüsünüzde, özellikle stresli zamanlarda veya hastalıktan dolayı, zaman zaman bazı düzensizliğin yaşanması normaldir. Çoğu kadın için, döngü düzenliliği, stres ve hastalık giderildiğinde düzene giricektir.Kronik düzensizliği olan kadınlar için, olasılıkla östrojen ve progesteron ile altta yatan bir hormonal dengesizlik olup, ovulasyon ve / veya menstrüasyon sıklığını etkiliyor olabilir. Hormonal dengesizliğin ortak bir nedeni Polikistik Over Sendromu (PCOS) olarak bilinen tıbbi durumdur.




Yumurtladığımı nasıl anlarım ?


Yumurtlamanın oluştuğunu bilmek genellikle gebe kalmaya çalışanlar için bir güven duygusu yaratır.Çevriminiz düzensiz olsa da, bir takvimle takip etmek size yardımcı olucaktır.İlk olarak, size bir model kazandıran bazı ipuçlarını fark edebilirsiniz. Verilerinizi ne kadar uzun süre kaydederseniz, daha belirgin desenler olabilir.


Servikal mukusunuzu izleyin . Yumurtlamanın ne zaman olduğunu öğrenmenin kolay bir yolu servikal mukusunuzu takip etmektir . Servikal mukus, tüm kadinlarin sahip oldugu normal ve düzenli degisikliktir. Yumurtlamakta olduğunuz zaman, servikal mukusunuz neredeyse bir yumurta beyazıyla aynı kalınlıktadır.Ne zaman yumurtladığınızı anlayabilirsiniz. Serviksinizi fiziksel olarak hissetmek için parmak kullanabilirsiniz. Sıvıyı parmaklarınızın arasına alın esnekse yumurtlama gerçekleşmiştir.

Servikal mukusu artırmanın yolları



Yumurtlamakta olduğunuz zaman, sıcaklığınız bir dereceye kadar yarım derece kadar yükselir. Genellikle sıcağı farketmek için birkaç ay boyunca sıcaklığınızı çizmeniz gerekir ve çok yavaş bir işlem olabilir.vücut sıcaklığınız yumurtladığınızda derecesinin onda bir ila yarısı kadar yükselir. Bunu ölçmek için dijital bazal vücut sıcaklık termometresine ihtiyacınız var. Bu termometreler belirli sıcaklıkları bir derece veya onuncu dereceye kadar hesaplayabilirler. En az ufak bir aktivite bile sıcaklığını artırabileceğinden, yataktan kalkma da dahil olmak üzere başka bir şey yapmadan önce her gün sabahın ilk ısı derecesini almanız gerekir. Her gün sıcaklığını kaydedin


İdrarınızı ovülasyon belirtileri açısından test edin. Ticari ovülasyon test kitleri, ovulandığınızda idrarda daha fazla bulunan hormonları kontrol eder. Bu testleri eczanelerden tedarik edebilirsiniz. Ayrıca ovülasyonun gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak için hekime muayene olun. Hormon tetkitleri hormonunuzun fonksiyonunu ve seviyesini belirleyecektir. Ve ultrasonla ovülasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği görülebilir.
 
Mens düzensizliği olanlar ovülasyon günlerini belirlemekte zorlanabilir. Takvim yöntemi ve otomatik hesaplayıcılar bu noktada pek etkili değil. Ya vücudunuzda ki değişimleri takip ederek ovülasyon günlerinizi tespit ediceksiniz yada ovülasyon testleri kullanıcaksınız. Vücutta ki değişimler bazal vücut ısısını kontrol etmeyle ve vajinal salgılamayı incelemekle farkedilebilir. Fakat ben durumu zorlatırmamanız açısından daha pratik bir uygulamayı önericem. Ovülasyon kitleri. Ovülasyon kitleri ile en doğru sonucu alırsınız. Ovülasyon günlerinizi bu testlerle belirleyebilir gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz.
 
Yumurtlamanın gerçekleştiğini bilmek genellikle gebe kalmaya çalışanlar için güven yaratır.Düzensiz dönemler, ovulasyonun izlenmesinde ve hamile kalmanın en iyi zamanının ne zaman olacağını bilmekte zorluk yaratmaktadır. Düzensiz periyotlarla ovulasyonu takip etmek oldukça kolay. Modern tıbbın ilerlemesiyle ovülasyonunuzu çok iyi bir hassasiyetle izleyebilirsiniz. Takvim yöntemi,bazal vücut ısısını takip etme,servikal mukusu inceleme ve ovülasyon testleri.Yukarıdaki makalede ovulasyon izleme yöntemlerinin her biri detaylı anlatılmıştır. Hamile kalmanın en kolay ve hızlı yollarına kapsamlı öğrenmek için makalemizi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.
 
Düzensiz adet dönemi infertilite vakalarının büyük kısmını oluşturmaktadır.Öte yandan, düzensiz dönemleri olan kadınların gebe kalma ihtimalleri çok düşük olabilir, bu da potansiyel olarak ebeveynlik yolunu daha uzun, daha yorucu bir yolculuk haline getirir. Menstrüel siklüsünüzde, özellikle stresli zamanlarda veya hastalıktan dolayı, zaman zaman değişimler olabilir.Bu problemler giderildiğinde döngü düzene girebilir.Kronik düzensizliği olan kadınlar için, büyük olasılıkla östrojen ve progesteron ile altta yatan bir hormonal dengesizlik sebep olabilir.Hormonal dengesizliğin ortak bir nedeni Polikistik Over Sendromu (PCOS) olarak bilinen tıbbi durumdur.Günümüzde adet düzensizlikleri tedavi edilebilmektedir.Durumunuza bağlı olarak, doktorunuz doğurganlık ilaçları önerebilir
 
Yumurtlamanın hesaplanması, hamile kalmanın önemli bir parçasıdır. Menstrüel düzensizlikleriniz olduğunda, verimli döneminiz her ay farklı olabilir. Adet döngüsü her zaman saat gibi değildirYumurtlamayı merkez alan bu verimli günlerin bazı işaretleri vardır.. Yukarıda yer alan makalede konu detaylı anlatılmıştır. Düzensiz menstrüel döngüleri infertiliteye işaret ediyorsa da, düzensiz dönemleri olan her kadının gebe kalamayacağı anlamına gelmez.Vücudunuzda neye bakacağınızı biliyorsanız, her ay ovülasyonunuzu izleyebilir ve gebe kalmanın en iyi zamanlarını tahmin edebilirsiniz.(Cevapsız veya düzensiz bir dönem, tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan bir durumunuzun ilk ipucu olabilir.Düzensiz bir döngü , özellikle de her ay yumurtlamadığınız takdirde, gebe kalmayı zorlaştırabilir. Sürekli olarak düzensiz dönemlere sahipseniz mutlaka hekime görünün )
 
Ortalama olarak, yumurtlama menstrüel periyodun başlamasından 12 ila 16 gün önce gerçekleşir. Dolayısıyla yumurtlama, 24 günlük adet döngüsünün yaklaşık 10 gününde, 28 günlük döngünün 14üncü gününde ve 35 günlük döngünün 21. gününde gerçekleşir. Sperm bir kadının üreme bölgesinde 3-5 gün yaşayabilir. Bu nedenle yumurtlamadan 2-3 gün önce ilişkiye girerseniz hamile kalmanız mümkündür . Adetiniz düzensiz ise yumurtlama gününü beliryelecek testler vardır. Bu testleri eczaneden tedarik edebilirsiniz.
 
ben geriye dönük 3 ay olan adet in birinci gününden 14 gün geriye gidince yumurtlama günü diyebiliyorum bunların ortalamasını alırsak yumurtlama aralığını bulamazmıyız?
 
Yumurtlama gününü kesin saptamak mümkün değil. Otomatik hesaplayıcılar takvim yöntemi yaklaşık sonuçlar vermektedir. Ovulasyon kitlerinden alarak verimli günlerinizi saptayabilirsiniz. Konuda yer alan linkleri de incelemenizi öneriyorum
 
yumurtlama günümü tam bilmiyorum adetlerim düzensiz dün ip gibi uzayan akıntım oldu böyle su renginde çok kaygan birde kasıklarım ağrıyor sizce yumurtlamam olmuşmudur
 
Merhaba, septomlarınız ovülasyonun gerçekleştiği yönün de. Yumurtlama günün de vajinal akıntıda yoğunluk olur. Bu akıntı yumurta akı kıvamın da şeffaf ve esnek olur. Yumurtlama günlerinizi net olarak belirlemek istiyorsanız ovülasyon kitlerin den kullanın. Tükürükten yada idrardan yapılan ovülasyon kitlerin den birini eczaneler den temin edebilirsiniz.