Cevap: adana yemekleri
Domates ve Biber Soslu Uykuluk
MALZEMESİ:
60 g (4 çorba k.) yağ
20 iri kuzu veya koyun uykuluk
150 g (1 orta boy) soğan
3 adet sivribiber
200 g küp kesilmiş domates
tuz,taze çekilmiş karabiber
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
*Ön hazırlık olarak soğanı piyaz şeklinde doğrayın sivribiberi ise sap ve çekirdeklerini temizledikte sonra halka biçiminde doğrayın; maydanozu ince kıyın.
*Uykulukları bol akar su altında iyice yıkayın.
*Bir tencereye yıkanmış uykulukları yerleştirir üzerlerini birkaç santim aşacak kadar soğuk su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatır Tencereyi ocaktan alın.
*Uykulukları, üzerlerinden tekrar soğuk su geçirerek, soğutun. Süzdürün kurulayın. İnce dilimleyin.
*Yağı bir tavada eritin. Yağ kızınca uykulukları ilave edip, altüst ederek, birkaç dakik sote edin.
*Uykulukları fazla yağlarını süzdürerek, tavadan alın. Bir kenarda saklayın. Aynı tavaya bu kez soğanı koyup, sık sık karıştırarak, pembeleşinceye kadar pişirin. *Biberi ilave edip, yine karıştırarak, birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. *Domatesi ilave edin tuzunu ve biberini katın. Domatesler sularını bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin.
*Uykulukları tekrar tavaya koyun. Sosla birlikte ısınacak kadar pişirin.
*Sosta pişmiş uykuluğu önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, yanında dilediğiniz garnitürle, sıcak olarak servis yapın.
*Afiyet olsun