Açma...
Malzemeler:
4-5 bardak un3 tatli kasigi kurumaya1 bardak el yakmiyacak kadar isitilmis sut1 yumurta + 1 yumurta aki ( sarisi ustune kullanilacak)1/3 bardak toz seker2 cay kasigi tuz125 gr margarin
1 cay bardagina yakin siviyag
Yapilisi:
- Yumurta sarisi haric malzemelerin hepsini karistirip iyice yogurun. (Unu azar azar ilave edip ele yapismayacak yumusakca bir hamur elde edin)- 30-45 dakika kadar bekletin.- Kabaran hamurdan yumurtadan kucuk hamur kopartip elinizde uzun cubuk sekli verin.- Sonra bu hamura dugum atip kalan uclarini alttan birlestirin.- Yaglanmis tepsiye birlesen uclar asagida kalacak sekilde yerlestirin.- Yeniden biraz kabarmasi icin tepside bekletin.- Yumurta sarisina bir tatli kasigi kadar sut ilave edip inceltin. Bu daha rahat surulmesini saglar. kabaran coreklere surun- Istege gore ustune susam, corekotu, hashas serpin.- Yine 175C (350F) derecede kizarana kadar pisirin.
4-5 bardak un3 tatli kasigi kurumaya1 bardak el yakmiyacak kadar isitilmis sut1 yumurta + 1 yumurta aki ( sarisi ustune kullanilacak)1/3 bardak toz seker2 cay kasigi tuz125 gr margarin
1 cay bardagina yakin siviyag
Yapilisi:
- Yumurta sarisi haric malzemelerin hepsini karistirip iyice yogurun. (Unu azar azar ilave edip ele yapismayacak yumusakca bir hamur elde edin)- 30-45 dakika kadar bekletin.- Kabaran hamurdan yumurtadan kucuk hamur kopartip elinizde uzun cubuk sekli verin.- Sonra bu hamura dugum atip kalan uclarini alttan birlestirin.- Yaglanmis tepsiye birlesen uclar asagida kalacak sekilde yerlestirin.- Yeniden biraz kabarmasi icin tepside bekletin.- Yumurta sarisina bir tatli kasigi kadar sut ilave edip inceltin. Bu daha rahat surulmesini saglar. kabaran coreklere surun- Istege gore ustune susam, corekotu, hashas serpin.- Yine 175C (350F) derecede kizarana kadar pisirin.